Jó ez így, vagy az izomcsoportokat együtt lévő sorozatokban kell edzeni?
kalapács bicepsz 24 ism.
bicepsz ülve egykezes súlyzóval 24 ism.
koncentrált bicepsz 8 ism.
fekvőtámasz 12 ism.
fekvenyomás 10-12 ism.
tricepsznyújtás fejfölött egykezes súlyzóval 8-10 ism.
tolódzkodás 12 ism.
oldalemelés állva 12 ism
döntött törzsű oldalemelés 12 ism.
előre emelés 12 ism.
Eddig ezeket a gyakorlatokat csináltam. 4 sorozatot. És így ebben a sorrendben jöttek a gyakorlatok. A sorozatok között 1-2 perces pihenővel. Annyi, hogy a váll külön volt a 4 sorozat után. Majd beiktatok kétkezes súlyzós gyakorlatokat is. Meg hátra is kellenének gyakorlatok.
Szóval annyi lenne a kérdésem, hogy heti 3 egész felsőtestes edzésnél az izmokat külön kell megedzeni pl így: kalapács bicepsz 3X24 ism., szóval egyben lévő sorozatokkal és mondjuk azután jöjjön csak a tricepsz, vagy jöhetnek sorban a gyakorlatok ahogy fentebb leírtam szóval egyben az összes izomcsoport és abból 4 sorozat?
Remélem nem túl zavaros és értitek a mondanivalóm.
Értem. A kérdésedre a válasz: Igen, jöhetnek így sorban a gyakorlatok, ahogy leírtad, így is jó.
Nekem annyi kifogásom lenne, hogy szerintem túlhangsúlyozod az izolációs gyakorlatokat az alapgyakorlatokkal szemben, a hát nem kap különösebb terhelést és túl nagy volumennel dolgozol. Szerintem sokkal jobb lenne, ha először alapgyakorlatokkal (fekvenyomás, tolódzkodás, evezés, karból nyomás...) nagyobb súlyokkal, alacsonyabb ismétlésszámmal (maximum 8) végeznél néhány sorozatot, ez ez után még rábombáznál mondjuk izomcsoportonként két sorozat izolációs gyakorlatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!