Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen edzést ajánlanátok...

Milyen edzést ajánlanátok nekem? Nem egyszerű a helyzet. Részletek lent.

Figyelt kérdés
33. éves nő vagyok, kb. 10 éve semmit nem sportolok. Előtte is inkább csak sok lépcsőt másztam és nem volt autó a seggem alatt... :( A gyerkőcöm születése után összeszedtem egy gerincsérvet, gondot nem nagyon okoz szerencsére. Az izmaim is valahol nagyon mélyen lehetnek már, teljesen elpunnyadtam. Fölös kilókból is akad, 12. Dohányzom. Alap pulzusszámom 100 körül van, egyébként a vérnyomásom alacsony. Edzőterem nincs a környéken sajnos, itthon kellene valahogy megoldanom, hogy kicsit helyrerázzam magam. (étrendemen is próbálok változtatni) Van itthon: szobabicaj, sífutógép és két db 1 kilós súlyzóm.

2012. jún. 17. 12:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben úszni mennék. Nagyon jó hatással van a pulzusra, tehermentesíti a gerincet. Óvatosan kezdenék neki mindenképp, bármibe is fogsz.

Vérvételen mikor voltál?

100as pulzus lehet pajzsmirigyprobléma vagy dehidratáltságtól is.

2012. jún. 17. 12:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Én egy hozzáértő orvossal, például sportorvossal kezdeném. Mind a szokatlanul magas nyugalmi pulzusod, mind a sérved miatt. Felkereshetsz egy gyógytornászt is, hogy megmutassa, milyen típusú mozgások hasznosak, milyenek veszélyesek számodra. Természetesen a dohányzásról mihamarabb le kellene szoknod. Legyél fokozatos! Ha eddig mindenhova kocsival mentél, kezdj gyalogolni. Aztán mehet a futólépés, kocogás. A tornáról, súlyzózásról nem mondok semmit, azt tényleg szakemberrel kellene megbeszélned.
2012. jún. 17. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
a cigit is el kellene dobni. lehet, hogy sokszor hallottad már ezt, de nem játékból mondják ezt
2012. jún. 17. 12:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Vérvételi beutaló háziorvostól, lelettel meg egy kardiológus kezdésnek. Ő már tud neked megfelelő mozgásformákat javasolni, amivel kímélheted a gerinced, de jó a szívednek.
2012. jún. 17. 12:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Valóban úszni kellene, mert az nem fogja megterhelni az izületeket. Azt nem írtad hogy hány kilós vagy, ez is fontos. Mert ha több, mint 100, akkor ne nagyon fuss, hisz a térdedet tönkreteheted vele.

Az én ajánlatom, hogy heti 2 alkalommal súlyzós gyakorlatokat végezz, de ne az 1 kg súlyokkal, mert ha úgy van ahogy írod, akkor megterhelő lesz. 2 fél literes palackba engedj vizet, az ugye fél kiló lesz. Heti 1x járj úszni, vagy gyalogolni. Egyenlőre ennyi elég. majd 1 hónap, sőt 2 után vagy gyorsabban, vagy többször, esetleg többet, nehezebb súllyal ugyan ezt csináld. Az izomlázat edzés utáni forró fürdővel tudod hatástalanítani, megelőzni. A dohányzást valóban jó lenne elhagyni.

2012. jún. 17. 13:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Doki kb. egy éve látott, azóta sincs több gondom, de egy vérvételt+kardiológust azért lehet, hogy beiktatok.

Azt el is felejtettem írni, hogy elég kevés folyadékot ittam mindig is, ezen már változtattam, most ahogy eszembe jut, megyek és leküldök egy pohár vizet. Sajna gerincsérvem mellett - gondolom a kevés ivás miatt - a porckorongjaim dehidratáltak. Ráéreztél, kedves első. :)

Az úszás jó ötlet.

78 kiló vagyok, szülés óta (2és fél év) leadtam 14-et, de a csúcsformám 63 kilósan van. Ennek ellenére most nem is a fogyás az elsődleges célom, hanem, hogy kicsit felturbózzam magam, mert 0 az erőnlétem. :(

A cigit meg leteszem, ahogy nekiálltam rendesen "sportolni".

Most hihetetlen elszánt vagyok!!! :) Hála nektek is! Írjatok ám még, várom az ötleteiteket, tanácsaitokat!

2012. jún. 17. 15:25
 7/10 anonim válasza:
A futás nagyon hatásos. két hét alatt lefogytam vele két kilot.. bár én naponta 2*2400 métert futok.
2012. júl. 1. 16:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! A futás, hát nem is tudom... Minden nap eljátszom a gondolattal, hogy futnom kellene egyet reggelenként. (az az egy tart vissza, hogy akkor kb. 5kor kéne kelnem, viszont mindig éjfél körül fekszem le, így is kevés az a 6 óra alvás.) :( Vágyom egy futógépre is, de egyelőre nem engedhetem meg magunknak. Mindenesetre továbbra is jó sokat gondolok a futásra... hátha egyszer erőt veszek magamon. :)
2012. júl. 1. 17:34
 9/10 anonim ***** válasza:
A futógép szar, már elnézést a kifejezésért, de énnekem nagyon nem jött be és 200 ezer rugómba került -.-... azért nem jó, mert bár van tapasztalatom sport terén, nem hittem senkinek, holott nálam elismertebb emberek mondták, hogy ne vegyek. A probléma ott van vele, hogy nem mindegy milyen testtartással futsz, persze ez futógép nélkül se mindegy, de futópadon még fontosabb, és kikészíti a hátat. Neked, ki panaszkodik a gerincére, jelen pillanatban végképp nem ajánlom a futópadot.
2012. júl. 2. 18:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Annyira akkor már nem is bánom, hogy nem tudom megvenni. :)
2012. júl. 2. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!