Zsírégető zónában történő futás? Mi, merre, hol? :S
Kicsit zavarban vagyok. Mindenhol azt olvastam a zsír égető zóna 220-életkor* 0.6(ez esetemben 130-140re jön ki). De kaptam most, egy pulzus mérő órát. Könnyű kocogásban is 160-170 volt a pulzusom. Most ilyenkor mi van? Sétáljak? Van ennek bármi értelme, vagy ahogy egyre többet futok majd lejjebb megy?
Előre is köszi a válaszokat:)
Pontosan így van, mindig van szénhidrát égetése is. De nem csak az a lényeg, hogy az edzés során mennyi zsírt használsz fel, hanem, hogy utána a felpörgetett anyagcsere miatt még órákkal az edzés után is lesz zsírégetés. Ezt hívják after burn hatásnak. Ez viszont az intervallum kardiónak a legnagyobb, amit nem ajánlanak még kezdésnek.:
Igen ez kimaradt fogyás+szíverősítés. 174 cm vagyok 65 kg(reggel 63:P), oh és lány.
Nagyon alacsony a vérnyomásom nyaranta ájulás közelbe kerülök egy gugolástól is. A futás azért jött be a képbe, hogy ezt elkerüljem. De boldog lennék, ha 60 alá tudnék menni kilókban is. (heti 3* 30p növelem ahogy tudom)Futás melett heti kétszer kettlebell-ezek.
A kérdés, hogy lesz e ennek hatása? Bármien. A neten minden összevissza van, mindenki mást mond de akik ugyan azt mondják azok sem értenek egyett. Na meg persze szerves kémia a köbön. Kicsit ki vagyok már akadva:S
Nagyon jó a kettlebell is. Kocogással kiegészítve tökéletes lesz. Szálkásító diéta legyen mellé, akkor tuti a siker:
Köszönöm a válaszokat, elolvastam a cikket. Mikor mondhatom azt, hogy nem vagyok kezdő?
Érdemes, mondjuk váltogatni az egyenletes kardiót az intervallumal? Hibrid módszer?
baromság az egész pulzusmérő hókuszpókusz.
Valójában a laktátküszöb az ami számít, a pulzusméréssel is erre próbálsz tippelni, elég rosszul, egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!