Fehérjepor helyett?
Pohárba két tojásfehérje, rá kb kiskanálnyi cukor, kicsit felverni amíg habosodik, és felönteni a poharat tejjel+ egy kis fahéj
Tudja ez a combo helyettesíteni a fehérjeport ?Mert rosszakat hallottam a szintetikus fehérjéről, ezért mellőzném.
Köszönöm, kezdő kondis
A kérdező egy kicsit tart a táplálék kiegésztőktől, én is remélem hogy majd ez elmúlik de nem kell egyből mindenre rádumálni. Elméletben igaz amit írsz 4.
Viszont az első 1-2hónapban átmozgató jellegű teljestestes edzéseket kéne tartani és akár még az első fél évben sem áll rá erre az egészre teljesen a szervezet, én saját magamon is tapasztaltam , sok más embertől is hallottam ha jól emlékszek bunny-tól is hogy az elején marhára nem fontos semmilyen kiegésztítő ,a táplálkozást kell elkezdeni rendbetenni és szépen lehet fejlődni.
persze a kiegésztők is a táplálkozás rendbetételét szolgálják de ezzel még ráérsz törődni.
Amit a gyors izomleépülésről hallottál az tényleg úgy van de az okot nem a fehérjében kell keresni. Az izmok eltartása egyszerűen sok kalóriát igényel, amint feleslegessé válnak a testünk leépíti őket. Ha valaki 10év kemény fizikai munkától izmosodik meg akkor annak van egy állandó életvitele, egy állandó anyagcsere sebessége, valamivel lassabban és kevésbé látványosan fog összeesni mint egy testépítő akin a genetikailag indokoltnál eleve sokkal több izom van és az anyagcseréje pörög az extrém táplálkozás és az izmok stimulálása miatt, aztán ezt az egészet abbahaggya. Sokkal inkább az edzés jellegéből adódik ez a gyors összeesés, és abból hogy olyan izomtömegre lehet szert tenni amit egy súlyzós eddzés nélküli életvitel nem indokol.
Előttem mindent leírtak, erősítem csak benned, hogy ez így nemjó, leírták miért. Másrészt, ha esetleg kicsit is érzékenyebb a gyomrod, akkor pár órára tönkre is vágod vele a gyomrodat, és akkor megint csak hátránya volt, mint előnye. Szintetikus fehérje meg nem létezik.
Kell egy jó fehérjekészítmény, sok jó van, nekem a kedvenceim most pl. A Syngex, de ott van a 100% Whey Protein Prof., Nitro Pure Whey Gold, vagy ha nincs sok pénz, akkor a kevert fehérjék. Kezdésnek tökéletesen megfelelnek. Emellé mehet dextróz, vagy ha meg tudod venni, akkor VitarGo.
Én konkrétan fehérjeporról álltam át erre a módszerre és bejött, baromi jó az egész ahogy van, a tejjel fölöntés meg azért van, hogy ne legyen riszkózus, illetve az íze miatt. Ha meg nem tudod megállapítani egy tojásról hogy szalmonellás-e vagy sem akkor megszívtad...És létezik szintetikus fehérje... A fehérjeporokban is van, azért épül be gyorsan az izmokba, illetve azoknak peptid kötéseibe...Csak ha nem edzel tovább akkor leépülsz ellentétben akkor, ha normális fehérjeforrást vittél be, HA ennyire nem tetszik a tojásos cucc akkor ezt tudom ajánlani egybe: tej, tehéntúró, gyümölcs, illetve cukor.
Nagyon sokan használják a nyers fehérjés dolgokat, még filmekben is láthatsz ilyet (de ez nem olyan nyomós érv), az viszont nyomós, hogy baromi sokan hallottak már róla, és pozitívan értékelték, amikor meg én ajánlottam másnak, az is ugyanígy állt hozzá, és elégedett volt vele, ssőt mondta hogy jó ötlet. Mellékesen a fehérjeporokhoz: régen kötelező volt ráírni, hogy max 2 hónapig használható, aztán 3 hónapig nem ajánlott a fogyasztása. Én is használtam már egy elég jó mínőségűt, de átálltam erre és nagyon meg vagyok elégedve vele... Nem egy embert ismerek akinek a vakbelét szedték ki fehérjeporozás miatt, illetve műtötték meg. A csirke+ rizs meg tényleg jó fehérjebevitelre, de én azért használom a tojásozást, mert folyadék, és gyorsabb a bontása, tojásfehérje mellé szoktam húst rizzsel illetve más szilárdabb kajákat enni, és bejött. Szóval szerintem jó a tojásfehérje, csak figyelni kell hogy nem szalmonellás (ha furcsa a szaga, vagy "a származási helye nem kifejezetten megbízható", akkor ne idd, vagy edd meg:D) Bocs a hosszú szövegért, de fontosnak tartottam leírni ezt, és rengeteg dolgot hozhattam volna még föl fehérjeporok meg mások ellen.
Pledkafi, annyi hülyeséget írtál össze, hogy több oldal sem lenne elég kifejteni, hogy mennyire tévedsz. MINDENBEN. Legalább ne hirdesd a hülyeséged, mert valaki elhiszi!
NINCS szintetikus fehérje, nem azért szívódik fel a protein hamarabb, hanem azért, mert a tejsavó fehérje GYORS felszívódású.
Túrót edzés után? Ez megint nagy ökörség. A leglassabban felszívódó protein van benne (kazein), az pont nem jó.
Nem csak az a baj a tojással, hogy szalmonellás lehetsz tőle, hanem NEM szívódik fel nyersen. Érted?? + vitaminhiányt is okoz, mert a benne lévő avidin enzim megköti a biotint.
Az izmokat tök nem érdekli, hogy te miből építed fel, ha nem használod, akkor lebontja a szervezet, attól függetlenül, hogy protein por vagy csirke vagy bármi más volt a fehérjeforrás.
Nem kell abbahagyni a protein használatát, én már 26 éve kajálom a protein tápkiegeket, sosem hagytam szünetet, mive levegőt is minden nap kell venni, de képzeld el, hogy semmi bajom tőle. Tejet meg hagyjuk már, semmire nem jó.
Agyam eldobom milyen emberek vannak. Nem az a baj, hogy tudatlan még valaki, de ha leírjuk normálisan érvelve, hogy mi az igazság, akkor hülyeség ragaszkodni az agyament elképzelésekhez.
De tudod mit igyál tojást meg tejet, nem kell midenkinek megfogadni az okosabbak tanácsait.:)
Megkérdezted egy ismerősöd? Az tényleg hiteles akkor.:)
Én meg élelmiszermérnök vagyok, egy gyógyszergyár fejlesztő mérnöke. Talán nekem is hihetnél. Simán edzeni fogok még 20 év múlva is ne aggódj. Nem a protein teszi tönkre a szervezetet, hanem a kox, csak ugye ezt senki nem vallja be ha baj van. Amúgy minden állításod cáfoltam, a nyers tojásos ökörséget is. De ha kell mindenhez vam cikkem is, de te annak sem hinnél.
Megválaszoltam már 3000 kérdést de a tudásomban ennyire senki nem kételkedett, amit a 93%-om is mutat. Szerinted ha baromságokat írnék lenne ennyi? Kicsit gondold át a dolgokat. Peace.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!