Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kreatin megemelheti a...

A kreatin megemelheti a vérnyomást?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kreatin kúrát (monohidrátot), viszont pár ember itt írta hogy megemeli a vérnyomást. Ez nekem nem lenne előnyös, mert alapból magas egy kicsit. :/

Tapasztalatát írja le valaki. Köszönöm!

2012. máj. 30. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:
személyes tapasztalat: amikor ezelőtt x évvel elkezdtem edzeni 65kg os voltam vérnyomásom 160 körüli volt úgy határoztam hogy elkezdek edzeni jó pár év telet el eközben rengeteg tápkieg köztük rengeteg kreatint nyomtam el és persze megfelelő tápanyagokat is bevittem most ott tartok hogy 108kg vagyok és voltam mostanában és régebben is vérnyomás és további alkalmassági vizsgálaton és minden teljesen normális volt meglepetésemre a vérnyomás is. Ez személyes tapasztalat de tudjuk mindenki szervezete máshogy reagál én kreatint mernék szedni viszon edzés előtti pörgetőket nitrogén oxid fokozókat és egyéb koffein tartalmú tápkiegeket kerülném
2012. máj. 30. 15:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi az infót. Hát remélem nem lesz ilyen gondom.

Azt a Hot blood-ból kipróbáltam egy adagot, nagyon jól ment tőle az edzés, aztán végeztem, beállt stabilra a pulzusom. Ezután keztem érezni, hogy dobog a szívem, zsibbad a nyelvem, szédülök. Mert persze a boltosnak nem vagyok érdeke csak vegyem meg a fél boltot. Szóval olyat többet soha. :) Akinek alacsony, annak biztos jó.

Még egy kérdés: 3 hónapig érdemes szedni a kreatint? Több helyen olvastam, hogy a cél érdekébben előny.

2012. máj. 30. 15:13
 3/10 anonim ***** válasza:
hot-bloodot ne használj! Kreatint 2 hónapig szoktam aztán egy hónap szünet és mehet újra kér hónapig
2012. máj. 30. 15:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát azt nem is akarok. Jaja 2-3 hónapra gondoltam én is a kreatinból. Milyen márkából használsz kreatint? Olvastam pár helyen hogy a Scitec biotec, ugyanaz, csomagolás más, csak a nevesebb drágább.
2012. máj. 30. 15:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Ezt írja a Shop Builder:

Magas vérnyomásra lehet szedni a kreatint?

Nem, magas vérnyomás esetén nem javasoljuk a kreatin fogyasztását, mivel kis mértékben bár, de okozhat vérnyomás növekedést.

Káros a kreatin, vannak mellélhatásai?

Eddig még - minden ellenkező híresztelés ellenére - NEM végeztek olyan kutatást, ami bebizonyította volna, hogy egészséges emberekre bármiféle káros hatása lenne a kreatinnak, különösen az ajánlott adagolás betartása mellett. Akinek problémái voltak/vannak a veséjével, azok számára nem javasoljuk, bár tény, hogy eddig vesebetegekre gyakorolt káros hatását SEM bizonyították be. Azonban ez esetben jobb az óvatosság. Magas vérnyomás esetén ugyancsak nem javasoljuk, mivel kis mértékben növelheti a vérnyomást.

2012. máj. 30. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Hasonló volt a helyzet, nekem már szinte genetikailag valamivel magasabb a vérnyomásom, eddig jópárszor használtam kreatint, és nekem igazából nem változtatott rajta. Én megpróbálnám, nem hiszem, hogy nagyon megdobja, bár ha mégis, akkor hagyni kell.

Viszont az edzés előtti energizálókat akkor tényleg hagyad. Hot Blood, és hasonlókat magas vérnyomás esetén semmiképp, énsem használom/használhatom őket, mégis jókat edzek nélküle. :)

2012. máj. 31. 08:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Azok nekem se kellenek. Köszi a választ. Csak nem nyommja fel a vérnyomásomat a kreatin.
2012. máj. 31. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:

mennyi a vérnyomásod?

multivitamin meglegyen, vigyél be elég omega 3-om zsírsavat emeltebb dózisban ez majd segít lent tartani, kalcium magnézium is mehet.

feltételezem hogy egy kicsit magas a vérnyomásod nem egetverően

2012. jún. 1. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen igen, magas egy kicsit. A multivitamin lentartaná a vérnyomást? :O

Veszek sztem ilyen multipro-t. De elég húzós ára van havonta mondjuk, de minden van benne.

2012. jún. 2. 11:48
 10/10 anonim ***** válasza:

igen a multi pro nem rossz, ha jobban lenne lóvéd akkor még mellé +omega 3+c vitamin+kwai fokhagyma drazsé.

azért majd csinálj méréseket

2012. jún. 2. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!