Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől fáj a váll és a nyak...

Mitől fáj a váll és a nyak közti izmom futás közben?

Figyelt kérdés
Rendszeresen teniszezem, tehát sokat futok! Viszont tesi órán, amikor futógyakorlatokat csinálunk (miután bemelegítettünk) néha (85%-ban) megfájdul a jobb oldalon az izom a nyakam alatt! Ez a váll és a nyak közti izom! Miért? Régebben azt hittem, hogy azért fáj mert nem rendesen veszem a levegőt, de még most is, hogy odafigyelek a légzésre ( orron be, szájon ki) még mindig megfájdul! Ilyenkor egy percre megállok és teljesen elmúlik! Arra is ügyelek, hogy sportmelltartó, meg ilyenek, de mégis! Van valakinek ötlete mitől van ez?
2012. máj. 16. 17:54
 1/4 anonim válasza:
na hallod erre én is kiváncsi vagyok! pont ugyan ott jobb oldalon!
2012. máj. 16. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Két ok jut eszembe. Az egyik, hogy esetleg rosszul tartod magad. Nem húzod ki magad rendesen, ez okozhat ilyen jellegű fájdalmat.

A másik okot tartom valószínűbbnek, miszerint a tenisztől van. A tenisz egyoldalas sport, az egyik kezet használják, és a legtöbben ezt nem egyenlítik ki a másik kar edzésével. Így könnyen lehet, hogy az aszimmetrikusan fejlődött izomzatod két oldalon különböző tónusa okozza a fájdalmat.

2012. máj. 16. 18:04
 3/4 anonim válasza:
akkor ezek szerint nekem is azért a jobb oldalon, mert általában jobbal állbaverem az illetőt és szaladok?
2012. máj. 16. 18:06
 4/4 anonim ***** válasza:

gyenge a gerinc melletti izomzat.

eléggé gyakori probléma.

nyaki gerinctorna kell rá.

haziorvos beutal,elmész a gyógytornára,az edző megmutatja mit hogyan,megveszed a torna cd-t tőle,aztán otthon csinálhatod,ha nincs kedved eljárni.

ha meg nem erősíted meg,akkor az izom ugye nem tud maximálisan besegíteni a terhelésbe,a teher nagy részét a gerinc kapja,terhelődik és meg is érkeztünk a porckorong kitüremkedéshez,ezt meg követi a gerincsérv.

a kettlebell edzés is segíthet megerősíteni a gerinc melletti izomzatot és az a kocogás helyett is jó,mert állóképességre is megy.

javaslom nézz utána annak is.

ha pontos diagnózis kell,akkor az ideggyógyászaton kérhetsz mri vizsgálatot.

persze ha nem indokolt a dolog akkor ki kell perkálni és nem olcsó.

2012. máj. 17. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!