Mennyi idő múlva fog rajtam látszani a változás?
Amíg a táplálkozásod nem igazodik az elérni kívánt céljaidhoz nem sok változásra számíthatsz.
Nők esetében a kockás has elég kényes dolog, de egy jó szálkásító diétával, megfelelő mennyiségű- és minőségű edzéssel és "nincs rajtam sok felesleg"-el (bár ez így önmagában elég kevés információ) ~3hónap alatt _talán_ elérhető. De mint mondtam, gyakorlatilag semmi hasznos információt nem közöltél a méreteiddel/életkoroddal kapcsolatban, így a véleményemnek is kb 0 az információtartalma...
Nos ez már valami :) Diétázni nem hiszem, hogy szükséges lenne neked. Egyrészt mert még eleve fiatal vagy, ha rátérsz egy egészséges életmódra akkor úgyis ahogy idősödsz szépen ki fogsz formásodni. Másrészt pedig eleve nincs nagy tömeged.
Annyit egyékbént még mondanék, hogy amit te szeretnél - illetve amit kivettem a szavaidból - egy vékonyka lány lehetsz, így formásodás címszó alatt neked inkább tömegnövelésen kellene gondolkoznod: Kemény súlyzós edzések, tiszta táplálkozás, sok pihi.
Nem kell megijedned a súlyzós edzésektől, a nők hormonrendszere eleve nehezíti az izmosodást, tehát nem leszel egy német bajszos úszónő csak azért mert ránézel egy 10kg-os súlyzóra :)
Szóval izmosodni kellene. A lábedzéseket se felejtsd el, nincs annál dögösebb mint egy szép izmos női láb...
Tömegnövelő diéta:
2-2,5*testtömeg gramm fehérje naponta: szárnyas soványhúsokból(csirke, pulyka), marhahúsból, tojásból(napi max 2-3 sárgája mehet, ha több tojást eszel akkor annak már csak a fehérjét, de sosem nyersen), zsírszegény túróból(csak este, mert lassú felszívódású fehérjét tartalmaz), zsírszegény cottage chees-ből.
~3,5-4*testtömeg gramm szénhidrát naponta alacsony glikémiás indexű szénhidrátokból: zabpehely, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek, barna/jázmin de akár fehér-rizs is
És napi egy evőkanál lenmagolaj egy kis telítetlen zsírforrásnak.
Itt találsz pár étrendet is, és tápanyagtáblázatot amiből ki tudod nézni a kajákat. Mindig nyersen mérd le a kaját, utána főzd/süsd.
Így hirtelen ennyi, majd még jönnek mások is és kiegészítik.
Még annyit, hogy én azt ajánlanám, hogy ezt a "nyárra bikinialakot" dolgot felejtsd el.
A nők ezért is sikertelenebbek az ilyen alakváltoztató próbálkozásokkal, mert úgy gondolják, hogy "na rászánom ezt a két hónapot és utána jó lesz".
Igen, ez odáig működik, hogy lefogynak nyárra, akár még meg is vannak elégedve a dologgal, de utána visszatérnek ugyanahhoz az életmódhoz amitől olyanokká váltak amik nem szeretnének lenni.
Így szép a nyár vége után, télen visszahíznak és megint megy a csodálkozás hogy tavasszal már megint diétázni kell...
A mondás nagyon is igaz: Az vagy amit megeszel!
Döntsd el, hogy hogy szeretnél kinézni, ki szeretnél lenni valójában és élj ahhoz szükséges módon. Ne csak évente 3 hónapig, hanem egész életedben. Tanuld meg élvezni azt, hogy mozogsz, hogy tudsz a konditeremben a súlyokon emelni, hogy egyre többet és jobban tudsz teljesíteni.
Ha ez sikerül akkor boldogabb leszel mint a nők 60-70%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!