Mennyire hatékony sport a zumba? Nagyon vékony vagyok, szeretnék egy kis izmot?
vékony testalkatú vagyok, az egész családom ilyen hiába zabálok semmi. De szeretnék egy kicsit izmosodni épp emiatt. Ha hetente 2-3 alkalommal egy órát zumbázok az mennyi elég? Belefáradok de akkor sem tudom h ettől izmosodom rendesen? Mit csináljak még?
20L
Jól mondta az első válaszadó. A zumba egészen más jellegű terhelést ad, mint ami izmot növelne. Súlyzós edzésre van szükséged.
Egyébként örülök, hogy izmot szeretnél felszedni, sajnos kevés lány jut el ide.
A zumba egy átlagos fittségű embernek inkább csak szorakozás:)
Éget valamennyi kalóriát, de izmosabb nem leszel tőle, mert nem add akkora terhelést...
Ha szereted akkor ne hagyd abba (mert a lényeg ez), de ne várj csodát.
Ha izmosabb nem is, de jobb kedvű, biztosan leszel tőle:)
Meg ahány tanár, annyi féle óra... honnan tudhatnám, hogy ti mit csináltok zumba néven?:)
Igazatok van. De a tánc, táncos mozgás és az erőemelés két külömböző világ.
A tánc művészet, önkifejezés, élet stílus. Táncolni nem azért járunk, hogy fogyjunk, vagy izmosodjunk. Teljesen más a cél...
A táncos mozgás, meg inkább csak szorakozás. Éppen ezért nem igazán jön be nekem ez a zumba dolog. Nem látom értelmét:)
Nem kéne össze téveszteni, hogy mi mire való!
Éppen ez az, amivel én manapság nagyon nem értek egyet. Amikor a szórakozás ígéretével akarnak eladni egy sportnak titulált szolgáltatást. A sport nem szórakozás. A tánc nem sport. A sport áldozat. A tánc szórakozás.
Kedves Kérdező, szerintem a konklúzió az, hogy ha élvezed a zumbát, akkor űzd továbbra is, hiszen jó, ha ezáltal levezeted a stresszt és egy remek örömforráshoz jutsz általa. Viszont nem várhatod tőle az alakod számottevő javulását. Ha izmosodni akarsz, akkor súlyzóznod kell. A kettő viszont nem zárja ki egymást, szóval nem kell választanod a kettő között, zumbázhatsz és súlyzózhatsz párhuzamosan!
A tánc nem sport?:D
Ez még viccnek is rosz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!