Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tisztáznák nekem a hozzáértő...

Tisztáznák nekem a hozzáértő emberek az edzés-fogyás néhány nagy tévhitét?

Figyelt kérdés

Ilyesmiket,mint:

1. Nincs helyi zsírégetés (akkor mitől lett laposabb a hasam, ha nem diétázom,csak végtelen hasizomgyakorlatot csinálok? -prést főleg-)

3. Csak a kardioedzés éget zsírt. (Az aerobik dvd-k gyakorlatai nem számítanak annak? Hiszen az egész testet megmozgatják)

4. Testsúly (170cm-es 66-67kg-os nő vagyok. Ismerek pár hasonló adattal rendelkező embert, de szembetűnő a különbség. Némelyik konkrétan löttyedt, kövér. Én feszes vagyok. Mitől függ hát a testsúly? Az összetételtől?)

Köszi mindenkinek :)

2012. máj. 9. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:

1. A "végtelen" hasizomgyakorlat során valószínűleg égettél némi kalóriát. Honnan tudod, hogy pontosan annyit ettél, mint előtte? Mérted? Egyébként állítólag mégis sikerült kimutatni némi helyi zsírégetést.

2.

3. Ne a zsírral foglalkozz, hanem a kalóriákkal! Ha minuszban vagy, akkor "égni" fog a zsír. Vigyázni kell, hogy közben az izmok megmaradjanak.

4. Nem az számít, hogy hány kiló vagy, hanem a tested összetétele. Nőknél úgy 30% testzsírarány felett lehet elhízásról beszélni.

2012. máj. 9. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:

1.nem írtál konkrét méretet,ezért ezt nem lehet pontosan megítélni,a nők szemmértéke meg köztudottan csalóka:).

2.csak zsírt a krematórium éget kb 1100fokon.

a puszta létezéssel is kalóriát égetsz,mert dobog a szíved,pumpál a tüdőd.

ha mozdulatlanul alszol az ágyban,akkor is ég a kalória,mert a belő szervek nem állnak le,ugyanúgy dolgoznak,csak alacsonyabb intenzitással.

uh bármilyen edzés égeti a kalóriát,de kimondottan csak zsírt egyik sem.

3.a test állapotáról a testzsír százalék mérés mondja meg,hogy mi is a helyzet.

a jó csajok kb 16-20% körüli tzs-ral rendelkeznek,de 24%-ig egészségesnek mondható,vagyis hogy a tested 24%a zsír.

2012. máj. 10. 00:55
 3/4 anonim ***** válasza:

1. továbbra sincs helyi zsírégetés, attól lett a hasad laposabb, hogy tornázol is melette, esetleg kevesebbet eszel, de a hasizomgyakorlatok is használnak fel kalóriát, de nem csak a hasad fölötti zsírból, hanem MINDENHONNAN.

2. A kardió edzések sem főleg a gyakorlat közben égetnek zsírt, mivel aerob és anaerob tartományban is főleg szénhidrátot égetsz (aerob tartományban kicsit több zsírt), de nem is ez a lényeg, hanem hogy utána a szervezet edzés után az elhasznál kalóriákat zsírból fogja elvenni, mivel az edzésnek van after burn hatása a felpörgetett anyagcsere miatt. Erre az intenzív aerobik edzés is megfelel.

3. Nem/nem csak a testömeg határozza meg, hogy nézel ki, hanem a testzsír%, amit írtak is a többiek. Van 55kg-os izomtalan., zsíros löttyedt nő is és van 65 kg-os, izmos feszes 170-es magassággal.

2012. máj. 10. 05:35
 4/4 Zakathol ***** válasza:
4: Egységnyi tömegű izom térfogata jóval kisebb mint egységnyi zsíré.
2012. máj. 10. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!