Testépítők! Hogy van ez az étrenddel?
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy minden konditerembe járó ismerősömtől ezt meg azt hallom, hogy az étrend így meg úgy fontos. Igen, gondolom hogy az, mert valamiből fel kell épülnie az izomnak.
Én is szeretnék konditerembe járni, szimplán csak jobban akarok kinézni. De sajnos nem engedhetjük meg magunknak se a konditermet se azt hogy minden nap csirkét egyek mert elég drága.
Itthon akarok szóval edzeni van pár gépünk, gyakorlatokat is olvasgattam de az étrendet nem valószínű hogy be tudnám tartani (idő szerint sem), mert egyszerűen nincs rá pénz én meg amit nyáron összedolgozok az maximum 1-2 hónapig húzza úgy meg nincs értelme.
60 kiló / 173 centi vagyok, 16/F. Sokat eszek de kb. csontváz vagyok. Az lenne tehát a kérdésem: ha nem tudok egy tökéletesen kidolgozott és előírt étrendet követni, akkor teljesen hiábavaló lesz az ha edzek és semmi erőt nem fog növelni? Mert ezt elég lehetetlennek tartom, hogy valaki száz kilókat emelget és ugyanott marad ahol elkezdte mert nem eszik rendesen.
Ezzel nem az étrend fontosságát akarom leszólni, csak tényleg nem vágom hogy megy ez, és ezért jó lenne ha valaki felvilágosítana. Meg hogy nekem ez megéri e, így edzeni odalent, és hogy látszani fog e valami belőle. Legalább egy olyan alap amin később elindulhatok...
(A zsíros kajákat így is kerülném, de egyszerűen nem tudok párolt zöldséget csirkét meg még ki tudja mit enni, mert az anyagi helyzetünk nem engedi meg, de ezt nem szívesen részletezném.)
Köszönöm előre!
Valóban nagyon fontos az étrend, tömegnöveléshet kell neked napi 120g fehérje és minimum 300g szénhidrát, de inkább 350g.
Ha nem viszel be elegendő mennyiséget, akkor nem lesz a fejlődésed megfelelő ütemű, de egy szintig úgy is el lehet jutni, ha nem tartasz be minden kajálást.
Után viszont nem nagyon tudsz majd tovább fejlődni, nekem ez a tapasztalatom.
De így is kezd el az edzéseket és ha majd lóvéhoz jutsz, akkor ki tudod egészíteni az étrendedet jó kajákkal.
Így van.
Én úgy érzem, hogy a kérdésed alatt is már rájöttél magad is a válaszra...
Sajnos ez egy költséges sport, így látványos eredményt nagyon nehéz elérni. Viszont ahogy Montez is írta, a test egy bizonyos szintig minden esetben reagál az edzésre, így mindenféleképpen látszani fog, hogy nem tunyulsz, de nagy izomtömegre ne számíts. Kezdd el és fogd fel hobbinak, egyél mellette amit és amennyit tudsz - nyilván lehetőleg minél többet - a többi pedig majd kialakul.
Konditerembe se muszáj menni. Saját testsúlyos gyakorlatokkal is szépen lehet erősödni, ha tudod a megfelelő technikát rá. Keress rá a Fegyencedzés vagy a Meztelen harcos című könyvekre és olvasgasd át azokat és mozogj. Már annyival is több leszel mint manapság az átlag!.
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor mindenképp belevágok.
Tulajdonképpen amit mindenképp erősíteni szeretnék az a fel- és alkar, mellkas és hasizmok, de lábra sem ártana. Tehát ezek az általános, nagyobb izmok, amikre szeretnék.
A bodybuildingen láttam kész edzésterveket, de azok inkább tömegnövelő edzések.
Szóval itt is lenne egy kérdésem: Jobb, ha én magam összeállítok egy edzéstervet és heti 3 alkalomra elosztva mondjuk 1-1,5 óra időtartam hosszan edzek, vagy inkább tanácsosabb lenne egy már kidolgozott edzéstervet követni? A kaja miatt kérdezem, mert a kidolgozottnál gondolom az étkezést is beleszámították már, de nálam a grammra pontos mennyiségek nem igazán működnének. Tehát erről mi a véleményetek?
Aki írta a Meztelen Harcost: megvettem még régebben a könyvet és beleolvastam, tetszenek is a saját testsúllyal végzett gyakorlatok. Ha már valamennyire kialakult valamiféle rendszer és tényleg ,,edzek" is, akkor gondoltam rá, hogy ezeket is belekalkulálom, mert ha tényleg olyan szinten megvan a hatásuk mint ahogy a könyvben írják és ahogy itt ott utánajártam, akkor nekem mindenképp megéri tolni az egykezes fekvőket meg egylábas guggolásokat...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!