A "lefogyott" izom vissza építhető?
Fogyok, de nem tornázom, most nincs energiám, viszont észre vettem, hogy izomból is elkezdtem fogyni. Sajnos nagyon bután csinálom most a dolgaimat, nem szépen eszem, csak drasztikusan csökkentettem az adagokat, este már nem vacsorázom és nem figyelek oda az ételek "minőségére". Úgy értve, hogy tavaly, mikor lefogytam 25 kg-t, szépen csináltam mindent. Tornáztam, futottam, vacsira zöldség, natúr hús stb... Azt a súlyvesztést szépen tartottam is, de most még egy újabb etap kell, hogy következzen, mert még van rajtam kb. 10 kg. Tavaly meg sem látszott a bőrömön az a sok fogyás, most azért más. Aggódom, de az agyam nem enged a jó meglátásra térni, csak a GYORSASÁGOT hajszolom, én sem értem magamat, de nem bírom rávenni magam sem a tornára, sem a normális vacsira, mert a tornától az izom miatt, a vacsitól meg a kcal miatt nem fogynék tovább egy darabig és ennek a gondolatától is rosszul vagyok, mert alig várom, hogy végre mozduljon a mérleg...
Szóval, ha elértem a kívánt súlyt és akkor nekiállok rendesen tornázni, még helyre hozhatom a most esetlegesen okozott "károkat"?
Köszi!
Azt írod, hogy nem tornázol, mert az izom miatt nem fogynál? Nem lesz jó így. Ne a mérleg legyen már a legfontosabb. Mindegy, hogy izomból is megy csak az megmozduljon? Ugye te is belátod, hogy nem okos gondolkodás ez. Zsírból kellen fogynod, ahhoz pedig igenis szálkásító diéta kell, ami nem egyenlő a koplalásssal (megemelt fehérjetbevitel mellett alacsony ch) és heti min. 3-4 aerob edzés, ami jó ha ki van egészítve súlyzóssal.
Így fogsz hatékonyabban zsírból fogyni és nem egy löttyedt izomtalan leszel a végére. Nehogy már a mérleg legyen a mérvadó.:)
A leépített izmot vissza lehet szerezni, de minek ezzel küszködni, ha normális szálkásító diétával most is megőrízhetnéd.
Teljesen igazad van. :)
Buta vagyok, tudom én! :S
Szóval mit kéne tennem? Szobabicaj napi 60 perc? Meg Rubint Réka 40 perc? Tudom, hogy RR-ról egyesek hogyan vélekednek, de nő létemre tavaly elég szép kis izmokra tettem szert, persze magamhoz képest, az ő dvd-i segítségével és szép feszes is maradtam.
Szóval nálam ezek jöhetnek csak szóba! Mit ajánlanál? A kaját meg megpróbálom visszahozni a régi módon, reggel ch, délben, ami van ebédre, de okosan, este pedig csak fehérje. Ez így tökéletesen működött és nem akartam elájulni, mint ugye most. :) Illetve sokszor vagyok olyan szédelgős, gyenge, mert ugye....ugye....
"a tornától az izom miatt, a vacsitól meg a kcal miatt nem fogynék tovább egy darabig és ennek a gondolatától is rosszul vagyok"
először is a tornával nem építenél izmot, mert 1. izmosodáshoz megemelt, fogyáshoz pedig csökkentett kalóriabevitel kell, ez két ellentétes folyamat, 2. csipkebokor vessző, 3. ez csak láblengetés, diéta mellett az izommegtartásban valamennyit segíthet, de tömegelésnél pl. nem érnél vele sokat. másodszor meg jobban érdekel, hogy minél könnyebb legyél, mint hogy szebb alakod legyen? miért csinálod az egészet, ha nem az alakod miatt?
a drasztikus kajacsökkentés meg a vacsikihagyás miatt nem csak beindul a katabolizmus, hanem belassul az anyagcsere is, szóval egy idő után fogyni se fogsz.
szálkásító étrend mindenképp (3 étkezés nem elég, [link] ), mellé csináld a felsoroltakat.
Nincs gond RR-videókkal, de egészítsd ki heti 4, 40-50 perces bicajjal. Így jó lesz.
Mellé a szálkásító diéta, ami tartalmazzon napi 3g*testtömeg kg fehérjét és 2-2,5g*testtömeg kg szénhidrátot.
Ha nincs meg a heti 0,5kg fogyás, akkor picit csökkentsd a ch-t.
Itt találsz diétákat: [link]
Hm, ez mind szép és jó, de nekem nem nagyon van időm, energiám és pénzem sem, hogy tartsam ezeket az irányelveket! Most akkor mit tehetek? Tavaly rengeteg pénzünket emésztette fel az én diétás étrendem, ezt megint nem bírnánk ki, így nem tehetem meg, sajnos, most másra kell a pénz, de nagyon...
Azért persze majd igyekszem. Este a túró+alma kockák+fahéj elég jól szerepelt, ízlik és laktat is. Meg igyekszem több húst enni, ami azért most is megvan.
Ami a mozgást illeti: RR heti 4* elég? 40 perc... + 4*40-50 perc bicaj? De bicajjal gyorsan, kisebb erőkifejtés mellett vagy lassabban, nagyobb erőkifejtés mellett kell tekerni? Melyik a hatásos?
Természetesen nagyon köszönöm nektek a segítségetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!