Tomegnovelo étrend? Hogyan csináljam?
Sziasztok! 16|F vagyok és már 4 hónapja gyúrok, de majdhogynem ugyan az a kis sz.rjancsi testem van.
Nem szoktam enni sok mindent csak banánt, húst( mindig mást),gabonapelyhet meg leveseket. Edzés után mostanában kezdtem el inni protein turmixot. Naponta 2-szer eszek,jó esetben 3-szor. Hallottam hogy tomegnovelo étrendet kellene kialakítanom, de hogyan?
Légyszi írjatok,nagyon el vagyok keseredve! :(
183cm 70kg
Tömegnövelésnél legyen a fehérjebeviteled 2-2,5g*testtömeg kg és a szénhidrát (ch) pedig 5-6g*testtömeg kg.
Leveseket hagyjad, ezekből álljon az étrended:
Fehérje: sovány húsok, tojás, túró, protein tápkieg.
Ch: zabpehely (natúr, nem ciciminis cukros sz@r), rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta és teljes kiőrlésű kenyér.
Mehet a kajákhoz sok zöldség.
Edzés után protein (40g) és dextóz is legyen (40-50g)
Reggelre mehet pl 100 g zabpehely 30g proteinnel, utána 3 óránként pl. csirke-rizs vagy hal-krumpli jellegű kaják.
Edzés után már írtam, hogy protein+dextróz, rá egy 40-60 percre csirke-rizs, majd este még 150 g sovány túrót egyél a lassan felszívódó kazein miatt.
Napi két kanál lenolaj is kellene a jó kis telítetlen zsírbevitel miatt.
Kis érdekesség: [link]
Itt pedig vannak mintaétrendek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!