Miért fáj a sípcsontom?
Pár hete elkezdtem kocogni,minden másnap 2km-t kocogok.
Valamiért nagyon fáj mindkét sipcsontom.Olyan mintha vascsövet rugdostam volna vele.Mitől lehet?
Kend be egy kis sportkrémmel, vagy dr. Kelen féle krémek közül vmelyikkel, nekem szokott használni.
Néha nekem is előjön ez, ilyenkor tartok 1-2 nap pihenőt.
Az első és legfontosabb, hogy puha talpú, kifejezetten futócipőt használj. Egyrészt nem vágod vele tönkre az ízületeidet, ha túlterheled a lábaid, akkor sem fog másnap annyira fájni, másrészt sokkal többet és könnyebben tudsz futni bennük.
Ha nemrég kezdted, akkor ez természetes. Kell pár hét az izmoknak, amíg hozzászoknak a terheléshez. Érdemes lenne az első hetekben pár nappal többet hagyni a regenerálódásra. A táv amit választottál szerintem kezdésnek rendben lesz, a lényeg, hogy fokozatosan növeld.
Sok vitamin (gyümölcs, zöldség) fogyasztása és mikor tudod hogy aznap futni fogsz, célszerű egész nap fokozottabban folyadékot inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!