Ha izomlázam van, akkor is súlyzózhatok?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok,csak itthon edzek kicsit.Izomláz esetén is lehet edzeni vagy meg kell várni,amíg elmúlik?2 napja edzettem.2012. márc. 8. 10:00
2/7 anonim válasza:
Eddzél rá, mert általában a tesi tanárok is mindig aztmondják, hogy ha pl izomlázad van a combodba, fussál rá. Szerintem edzél rá, akkor elfog múlni úgyis :)
3/7 Zakathol válasza:
Hülyeséget ne tanácsoljunk ha lehet. Köszönöm.
4/7 A kérdező kommentje:
Kösz!
Hát épp ez az,hogy van aki rádolgozást javasol,van aki pihenést...
2012. márc. 8. 12:01
5/7 Zakathol válasza:
Nem szabad ráedzeni. Aki mást állít az szimplán tudatlan.
Az izomlázat az izmok munkája során felszabadult tejsav okozza, amit a véráram nem tud elszállítani. Ez okozza a fájdalmat is, ebből pedig következik, hogyha mégjobban rádolgozol, még több tejsav keletkezik. Ha pedig az előző adagot se tudta a vér elszállítani akkor szerinted a ráadást el fogja? Nem.
6/7 anonim válasza:
A tejsavat kb fél óra alatt elszállítja a véráram, régebben valóban ezt hitték az izomláz hátterének és ezért ajánlották a rádolgozást, mert az edzés hatására több vér szállítódik az izmokhoz és ez elmulasztotta volna az izomlázat, a ma elfogadottabb nézet szerint az izomlázat mikrósérülések okozzák, ezért nem ajánlják ma már a rádolgozást. De az izomláz pontos oka ma sem felderített.
7/7 anonim válasza:
Rá kell dolgoz! Amikor izom lázam volt nem dolgoztam rá kb 1 hétig simán tartott! Amikor rádolgoztam akkor 1-2 nap alatt elmúlik! Nem véletlenül mondják hogy rá kell edzeni mivel 1. Előbb elmúlik 2. Olyankor jobban edződik az izmod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!