Kyokushin vagy Wing Tsun?
Jelenelg Wing Tsunozok az edzés jó, nincs semmi baj vele, mégis szerintem tehetségem nincs hozzá ezért lehet nem erőltetem tovább, és azt szeretném tudni melyik jobb önvédelemre komolyan, milyen erőnlét kell a karatéhoz, esetleg hajlékonyság és milyen árba vannak általába az edzések/edzőtáborok és a vizsgák hogy és hol zajlanak le...
Hülyék ne írjanak, és azok se akiknek Pisti barátjuk 3 edzésen már volt és ő ebből mindent tud... Többieknek előre is köszönöm :)
Önvédelem szempontjából felejtsd el a Krav Maga-t meg a Defendot. Ha önvédelem kell akkor Jujitsu (a japán változat) Wing Chun/Wing Tzun Kung Fu-t, Jeet Kune Do kombinálva Kali/Eskrima késharccal.
Küzdősportok közül meg a Savate, Box+Birkózás párosítás a nyerő, illetve, ha jól oktatják a Thai Boxot/Muay Thai
igen kedves előző nyilván semmit nem ér az utcán ha tudsz ütni meg rúgni és bírod a fájdalmat, ezek valóban haszontalan dolgok....
na a kyohoz általában 4-6000Ft egy hónapra az edzés a vizsgák hasonló árban mozognak és általában ugyan ott zajlanak a vizsgák mint az edzések és ha csak nem táborban vizsgázol akkor a saját senseied sempaiod fog vizsgáztatni.
edzőtáborok 20-40000 között mozognak az erőnlét pedig szerintem klubbonként változik de azért fekvőre felülésekre guggolásokra és hasonlókra mindenhol számíthatsz. ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan, még visszanézek
Azért nem jó a Defendo meg a Krav Maga, mivel Magyarországon 98%-ban egy jól reklámozott sz@r. Attól, mert neked azt mondja az oktatód, hogy így tudod használni ezt a technikát, úgy tudod használni ezt a technikát az utcán, baromira nem fogod tudni használni. Ja, és nem csak 1-2 jelenetet láttam egy-egy edzésből, hanem jó pár helyen olvasgatam már a témával kapcsolatban. Így azért tudom, hogy milyen az oktatásuk.
A jól kidolgozott rendszert meg ne mond rájuk, mivel nem azok. Néhány küzdősportból/harcművészetből elloptak néhány technikát, egymásba gyúrtak, és kiadták Defendo/Krav Maga néven. Csak ezt is alig tudják normálisan oktatni. Úgyhogy én ezeket nem nevezném komoly rendszereknek.
Ez nem igaz, hogy nincs tehetséged a Wing Tsunhoz! Nem vagy elég kitartó! Szél Gábor Si-Hing a legjobb példa! Si-Fu azt mondta, hogy mikor elkezdte, ő volt a legbénáb tanulója! :)
És ma már 6. fokozatú mester!
Ha gyorsan akarod elérni a célod, akkor viszont nem neked való a Wing Tsun!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!