Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Chun vagy Kyokushin karate?

Wing Chun vagy Kyokushin karate?

Figyelt kérdés
Mik a főbb jellemzőik-különbségek? Ha van véleménye valakinek leírhatná hogy melyik a jobb és miért.
2011. nov. 8. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Mind2 jó, a kyokushin keményebbé tesz, és inkább számít sportnak (de jól használható bunyóban is), a wing chun pedig ügyesebbé tesz, és jobban fókuszál a valós helyzetekre, önvédelemre.
2011. nov. 8. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:
A valós helyzetekre legalább annyira felkészít a kyokushin is, azonkívül összehasonlíthatatlanul jobb kondit ad + ütések elviselésére is jobban felkészít (csupasz öklű full kontakt kumite). Persze, a wing chun is jó, félre ne érts! Sztem válaszd ki az alkatodnak, képességeidnek, mentalitásodnak megfelelőt.
2011. nov. 8. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

DE! Vigyázz, hogy itt m.o.-n hol tanulod, mert nem 1 olyan hely van, ahol csak pénzlehúzás és semmire sem tudod használni. Sajnos a magyar harcművészetek 95%-a sz@r.

2011. nov. 8. 19:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Igaza van az utolsónak ha lemész valamelyikre jól válaszd ki hogy melyik... Van egy kettő klub ahol minden rendben van és tényleg azt csinálják amit kell. De vannak olyan helyek ahol már a sirás határán voltam amikor láttam hova jutottak, mert az én klubomban tényleg az az igazi van. /Az ország egyik legeredményesebb csapata vagyunk + tényleg nagyon családias az egész, nagyon nagy az összetartás/

A kyo karatéhoz nekem jobban húz a szívem /én is azt csinálom/

De pl. az egyik osztálytársam kungfuzik de ő nagyon elvont...

Igazából én azt mondanám hogy menj le mindkettőre egy egy hétre és amelyik jobban bejön.

2011. nov. 20. 20:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Volt szerencsém látni,hogy az igen komoly Taekwondo-s kiállt egy frissen vizsgázott 1 dan-os Kyokushinkai karatés ellen. Persze ütött-rúgott a karatés és,de technikában a TKD volt előnyben. Mindenhogyan ütötte-verte a karatést,de kibírta. A végén elfáradt a TKD-s és a karatés K.O.-ra kiütötte a TKD-st. A keménység,állóképesség fejlődik a Kyo-nál. Jobb,mint a Wing Chun. Ott a gyorsaság és a gyenge ütés a lényeg.
2013. jún. 20. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!