Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mik a fő különbségek a Shotoka...

Mik a fő különbségek a Shotokan, Goju kai, Shito-ryu, Kyokushin karate stílusokban?

Figyelt kérdés

Én shotokant csináltam, és sajnos 99%-ban erősítésekből és katákból állt, nagyon kevés küzdelem volt. Mik a felsorolt stílusok különbségei? Annyit tudok, hogy a Shotokan "egyszerűbb", kifejezetten gyors, egy ütés - egy győzelem kategória. A Goju kai inkább az ütés elvezetésén, és folyamatosságról szól. A Kyokushin pedig hasonló a Shotokanhoz, csak mindent sokkal erősebben kell csinálni.

Továbbá milyen, kifejezetten stílusokhoz való technikákat tudtok? Pl a Shotokan a "kekomi" rúgást a sarokkal hajtja végre, a Goju Kai-es ugyanilyen rúgást, a Sokuto Geri-t lábéllel. Továbbá a Kyokushin-eseknek van olyan rugásuk (nevét nem tudom), hogy először maigeri-ként felemelik, majd fentről le rántják a lábukat, a másik fejére/vállára célozva.

Továbbá azt mondják, hogy a fekete öv jelenti tulajdonképpen a tanulás kezdését, és hogy elvileg 30 évet kéne egy stilusban eltölteni, hogy igazán megértsük. Ezek mit jelentenek?

2010. júl. 17. 01:10
 1/4 clint ***** válasza:

Ha azt nézzük, hogy a kungfu stílusokban rengeteg különbség van, biztos a karatéban is. Sajnos nem értek hozzá, de engem is érdekelne.

Egyébként az az érdekes, hogy rengeteg harcművész szinész több dannos karatemester és nem is csinál ilyen rugásokat, a filmekben amiket leírtál, pedig látványosak.

2010. júl. 17. 02:07
 2/4 anonim válasza:
járj birkózni vagy brazil jiu-jitsu(?) -ra, többet ér
2010. júl. 17. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire tetszik a karate,szerintem menj át kempó karatézni,vagy kudo-zni.A többiben túl hosszú a fejlődési időszak,túl sok a szabály-a bunyóban nincs szabály-és hát a fejütés hiánya a legnagyobb fegyverténytől vesz el.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2010. júl. 17. 21:08
 4/4 Gyenes Tamás Nűnű ***** válasza:

én azt gondolom, hogy a kyokushin karate keményen rámegy a fizikai erőre, és lényegében full-kontakt küzdelmek vannak az edzéseken is

(Én kyokushinra jártam)

2010. júl. 18. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!