Hogyan fussak ha nem szeretnék jelentős izomzatot veszíteni?
Előtte persze utána jártam egy-két dolognak, még pedig a intervallumos mozgás, mivel kezdő vagyok ez felejtős nekem! Ezért milyen edzés tervet ajánlanátok nekem futópadhoz (miből mennyit? milyen intenzitással?) persze a 130 pulzus fölé nem megyek, és hogy ne veszítsek izmot, mivel szálkásodni szeretnék pár kg felesleg van rajtam! 178cm magas vagyok 85kg!
Amúgy súlyzós edzést nem csinálok, hanem otthon hobbi szinten (3éve) zsákolok elég keményen, mellette volt egy kis fegyencedzés is, és hát így felszedtem izmot is, ezt nem szeretném elveszíteni, szóval szeretném a tanácsotokat kérni ez ügyben!
Az izomveszteséget nem az aerob/kardio mozgás 'milyenségével', hanem a táplálkozásoddal tudod csökkenteni. Futni/kocogni/sétálni 130 körüli pulzussal csak egyféleképpen lehet.
A táplálkozásod legyen fehérjedús (~3g/testtömeg naponta), precízen belőtt szénhidrátmennyiséggel. Ha ezek megvannak, már egy nagy lépést tettél a célod felé. Ha pedig hosszú a takaród, akkor vehetsz még Glutamin és BCAA kiegészítőket, amik csökkentik a katabolikus folyamatokat. Én ennyit tudok javasolni.
A pulzus a lényeg, nem a sebesség.
De egyébként elég lehet, heti 3-4x1óra simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!