Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők, kondisok! Ez nem baj?

Testépítők, kondisok! Ez nem baj?

Figyelt kérdés

Járok egy ideje már kondiba, de én nem szedek táplálék kiegészítőket, egyrészt azért mert a szüleim nem nagyon engedik, nem tudom miért de rossz véleménnyel vannak róla, hiába mondom, hogy ez nem valami szteroid-szar stb., hanem egyszerű kaja, de igazából nem is akarok mert meg van tervezve az étrendem, de az nem probléma, ha én szilárd kajából viszem be azt a ch-fehérje és zsír mennyiséget, amit kell, nem pedig turmixokkal (is)? Még edzés után se, a teremből itthon vagyok 5-10perc alatt, a kaja addigra készen van szóval 1órán belül meg is eszem edzések után. Igazából most még a tömegnövelős szezonom van, így nem izgulok érte, főleg hogy még csak 16 vagyok így még növésben is vagyok úgyhogy sokszor becsúsznak csokik is, de hát istenem, majd szálkásításnál odafigyelek jobban :D

16/F

2012. febr. 22. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
nem baj
2012. febr. 22. 23:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem baj, így is fogsz tudni fejlődni. Mondjuk vitamin az kellene, azt sem engedik a szülők? Ha meg később megteheted, akkor azért edzés utánra vegyél majd proteint is.
2012. febr. 23. 06:16
 3/7 anonim válasza:

ez nem baj ,teljesen jó!

ilyen idős koromban én is akartam kreatinozni nekem se engedték a szüleim ,kicsit utána néztem és vízelkötő hatása van ami annyit jelent hogy az izmod felvizesedik és ezért tűnik nagyobbnak (jó persze az is biztos számít hogy ennyi meg annyi fehérje ,szénhidrát meg minden van benne de ha normálisan mennyiségben táplálkozol abban is megtalálható mindez)és mivel vízelkötő hatása van ezért fennáll a kiszáradás veszélye és legrosszabb esetben rohamkitöréseid is lehetnek de ezek csak a negatívumok a kreatinnal kapcsolatban csak ,hogy tisztába legyél vele.

2012. febr. 23. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:
jaja tudom hogy mi van bennük, 2 barátom szed aki jár velünk kondiba, de kreatint nem is akartam csak fehérjét. hát vitamint azt engedik, arról nem hiszik azt hogy valamiféle káros dolog :D meg talán a fehérjével is megbarátkoznának ha mindig nyúznám őket
2012. febr. 23. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:
A kreatin sem káros dolog, teljesen természetes anyag a húsokban is van. Nem vízelkötő hatása van, hanem egy kis vízmegkötő, de ez sejten belüli vizet jelent. Így a hidratált sejtek nagyobb menyiségben tudnak felvenni tápanyagot. Semmi bajod nem lehet tőle, ez nem szteroid ne keverjük össze, de felesleges még kezdőként használnod.
2012. febr. 23. 19:39
 6/7 A kérdező kommentje:
jaja, kreatint nem is akartam használni, fehérjét akartam volna csak szedni mert akkoriban még elég sok szénhidrátot ettem, bár most is de fehérjéből kevesebbet tudtam, így nem akartam tömegnövelőt venni, mert így is sok volt a ch és csak a fehérje bevitelemen kellett volna segíteni de megoldódott mára.
2012. febr. 23. 20:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó meglátásaid vannak,csak így tovább.

Nem gond,hogy ha kajából meg tudod oldani a dolgokat,2g/tskg fehérje legyen meg az a lényeg plusz 3-4g/tskg CH bevitel.

Ha a fehérjét engedik akkor azt szerintem érdemes lenne tolnod,kreatint is,de ha azt nem akarják engedni akkor az még nem gond,majd később.Multivitamin és fehérje ez legyen meg ez az alap.

Számolgatnod kell a kaját keményen,de jól csinálod ahogy látom.

Shut the fuck up and train,No pain no gain :))))))

24F

2012. márc. 14. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!