Segítség fekvenyomásban?
Szia, én azt tudom javasolni próbálj ki több féle módszert is, van akinek a piramis, van akinek más válik be. Nekem a piramisos módszer jött be eddig a legjobban.
10-8-6-4 es szériákat csinálok, folyamatosan növelem a sulyt. Először ferde, majd egyenes padon, aztán tárogatok először szintén ferde majd egyenes padon. A tárogatást végig 12-es ismétléssel csinálom.
Igen, sok jó módszer fogalmazódott meg.
De ezek mellé kellene erősítened a váz izomzatodat is, hogy stabilabban tudj a súllyal dolgozni. Gondolok itt a törzs izmaira, derék, has.
Fekvenyomásnál nagy szerepet kap még a hátad felső része is, ezért pl bármílyen meglepő fűrészelés, mint hátgyakorlat sokat tud dobni fekvenyomó erődön.
Aztán középső holtpont felett a tricepszed nagy terhelést kap, így arra is érdemes komolyabban edzeni. és persze a lábaid, bár az erős láb már leginkább erőemelő módszerű fekvenyomásnál kiemelt fontosságú.
Javasolnám is, hogy próbáld ki azt a módszert is, attól a középső, felső pontok fognak fejlődni, ezért csak ritkán éri meg alkalmazni, kicsit kinyírja a derekad.
Én ezekre figyelve 100kg-os csúcsról 130ra fejlődtem nemegész 3 hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!