Futással kapcsolatban adna tanácsot valaki?
Szeretnék elkezdeni rendszeresen futni, mert szeretnék fogyni, formálódni. Futógépen futok, viszont van néhány gondom.Először is és a legfontosabb, hogy nekem már volt egy hátsófali szívinfarktusom 2 évvel ezelőtt,és azóta nem túl sokat bír a szivem. Kb.10 perc után már szúr a mellkasom, és nagyon hamar felmegy a pulzusom 150-160-ra, ahol már rosszul érzem magam. Hogyan szoktathatnám hozzá a szervezetemet?
A másik gondom pedig a térdem, ha futok, lépcsőzök nagyon fáj. Kiderült a forgómmal nincs valami rendben (csípőmben).
Különösebb diétát nem tartok, hízlaló kajákat nem nagyon eszek, inkább átlagos ételeket eszek, de bevallom, nem telik el nap csoki nélkül, erről viszont nem tudok és nem is nagyon akarok lemondani.Ennyi csak belefér.
SZóval van esélyem, hogy idővel azért fog látszódni valami
eredmény és nem is halok bele?:)
22 L
A helyedben ennyi és ilyen komoly betegség mellett/után először egy orvossal beszélnék, mert az is lehet, hogy nagyon sokat ártasz magadnak.
Szerintem pl az úszás jobb ötlet lenne, de nem vagyok orvos.
köszönöm, ment a zöld kéz mindkettőtöknek. Pulzusmérő van a futópadhoz, azt tudom figyelni. Eddig úgy futottam, hogy gyalogoltam kb 5 percet, utána pedig futottam 3-4 percet, addigra kifulladtam, utána megint séta,amíg fel nem töltődtem,ez kb szintén 2-3percvolt, és így csináltam 15 percig,de a végére már végemvolt.Remélem azért hozzászokok idővel, heti 2-3 alkalommal csinálom ezt.
Még valami.Miért fájdul meg a torkom futás közben? Pedig nincs hideg a lakásban. Lehet rosszul veszem a levegőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!