Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítés tanács? +képpel

Testépítés tanács? +képpel

Figyelt kérdés

Üdvözlegyetek!

Pár szó magamról: 18éves vagyok, 2,5éve foglalkozom ezzel a sporttal. Eleinte mint legtöbben komolytalan fekália voltam, szar edzéssel, és étkezéssel. Azonban jó ideje figyelek az ételre, és körülbelül fél éve grammra pontosan ki van számolva a kajám.

1. 130g zab, 250g tojásfehérjelé, 10g oliva,10g lenmag olaj

2. 150g csirke, 85g rizs

3.150g csrike, 85g rizs

4.150g csirke, 60g rizs, 130g zab

5.130g zab, fehérje

6.edzés utáni turmix: 170g jumbo

7.130g csirke,70g rizs

8. 250g túró, 10g glutamin

kiegészítők amiket szedek: animal pak 2naponta, animal flex 2naponta, fehérjék, omega3, bcaa, tömegnövelő,hotblood,amino liquid, és szoktam kreatin kúrákat is nyomni.

183cm vagyok, amikor kezdtem 59kg voltam. Felmentem 83kg-ra, és most az utóbbi fél évben a precíz étrend miatt felmentem 102kg-ra.

Most már van rajtam rendesen zsír is, nem tudom hány százalék. Lassan szálkásítanom kéne, de nem vagyok még elégedett az izomtömeggel, így még tömegelek egy kis ideig.

jelenlegi edzéstervem:

1.mell: fekvenyomás/fekvenyomás 4x,

egykezes fekvenyomás/ferde egykezes 4x,

pullover 2x,

tárogatás 4x

2.láb

guggolás 4x,

láfeszítő 4x,

lábhajlító 4x,

lábtoló 4x,

állva vádli 5x

3.váll-csuklya-tric.: mellről nyomás 4x,

előre emelés 3x

oldalemelés 4x

döntött törzsú oldalemelés 4x

vállvonogatás 4x

fejfelett 1kezessel 3x

tolódzkodás 3x

letoláts kötél/rúd 3x+pumpálás

4.hát-bicepsz deadlift 4x

döntött törzsű evezés rúddal 4x

húzódzkodás/lehúzás 4x

szűk lehúzás 4x

nyújtott karú letolás 2x

állva fr rúd 3x

váltott karral 3x

kalapács bicepsz/scott rúddal 3x

A problémám az, hogy nagyon sokáig, kb 7hónapig alig fejlődtem, ekkor megnöveltem a kaját, és nagyon precízen mértem mindent, akkor elkezdett növekedni a súlyom, de nem jött fel szerintem megfelelő minőségű izom, és erősen elkezdtem zsírosodni. ha viszont csökkentem a ch-t, akkor nem növök rendesen, és csak stagnálok.

kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogyan tudnék egy pluszt adni a fejlődsének? koxhoz még nem akarok nyúlni.

esetleg valami tipp, hogy tudnám felturbózni magamat? edzésterv váltás, valami étrend taktika, bármire vevő vagyok.

én arra gondoltam, hogy a megfelelő mennyiségű, és minőségű alvás a baj. nagyon nehezen alszom el, sokáig forgolódok az ágyban, így sokszor 5-6órát sikerül csak aludnom, de délután is szoktam aludni 1-3 órát, csak ugye akkor nem jutok el a mélyalvás szintjére, így nem indul meg a növekedési hormon termelődés.

bocsi, hogy hosszú voltam.

ui: aki tud hasznos tanácsot adni, és igényli, annak tudok képeket küldeni magamról.

szép estét!

2012. febr. 4. 21:32
 1/2 dirtboy ***** válasza:

-ha már elég régóta megy ez a mostani edzésterved akkor variáld

-iktass be egy szálkásítást

-cseréld le a jumbot valami jobbra

-glutamin helyett szerintem jobb a BCAA

ezt meg lehet hogy ki kéne próbálnod estére: [link]

2012. febr. 4. 22:04
 2/2 A kérdező kommentje:

most speciel nem jumbot tolok, mert az nemrég elfogyott, hanem full force mass 5000et. ilyen volumass 35-re, meg myomax-ra nem nagyon van keret.

szálkásítás meg lesz nemsokára, de előtte még szeretnék egy kis izmot felpakolni.

edzéstervem szinte edzésről edzésre változik, ösztönösen csinálom, mikor melyiket érzem a legjobban, viszont a gyarkolatok amiket leírtam kapnak leggyakrabban szerepet az edzéseimben, de a sorrendet is sokat váltogatom.

2012. febr. 4. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!