Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Új futócipőben tényleg nem...

Új futócipőben tényleg nem szabad sokat futni az elején?

Figyelt kérdés

Vettem egy minőségi futócipőt ( Nike vomero 6) és kezdésnek 10km futottam benne másnap is és 3. nap is és a térdem (bal picit , jobb nagyon ) fájt... pihentettem 2-3 napot és kenegettem a "deep relief" kenőccsel és mai napon már jobban volt szóval megint futottam margitszigeten de csak 6km-t és megint előjött a fájdalom, úgy hogy nemigazán tudok futni mert a térdszallagok jelenleg 0 ba vannak.

10km nem is lenne sok ennyit darálok kb minden nap de az előző olcsóbb nike cipőmet lecseréltem erre.

lehetséges hogy a térdem azért ment szét mert a futócipő még nincs "bejáratva" és nagyon puha még?

Eddig betonon futottam de a margitszigeti futópálya és ez az ultra puha talp betehetett a térdemnek? vagy csak a cipő?

Hol fussak ami a legjobb lenne?

Cipő Vomero 6: [link]

2012. jan. 30. 05:48
 1/2 anonim válasza:
Szerintem a Cipőnek a térdedre nem nagyon van hatása, az lehet az oka hogy rosszul léptél és azért jön vissza újra amikor futsz mert még nem múlt el teljesen és nagy terhelés éri akkor is ha neked ez a 10km természetes.
2012. jan. 30. 07:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Én még soha nem tapasztaltam új cipőnél ilyen hatást. Ha jó a cipő, úgy értem, hogy a mérete, akkor nem szabad, hogy szorítson, más gondot meg nem okozhat. Én arra gyanakszom, hogy egy egyébként is meglévő, és előbb-utóbb úgyis megjelenő problémát hozott ki az új cipő. Különösen akkor lehet ez, ha ez más típus, mint az előző cipő volt. Mert minden cipő egy kicsit más, máshogy osztja el a terhelést, stb., és ez már önmagában elég ahhoz, hogy gond legyen.

Amúgy konkrétan nem tudom, mi a problémád, de én eredendően nem a cipőre vezetném vissza. Nekem a térdemmel még nem volt baj, a talpammal és a bokámmal volt. Ilyenkor érdemes a neten körülnézni, különösen amerikai oldalakon, és onnan beazonosítani, hogy mi ez és miért van.

2012. jan. 30. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!