Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most kezdtem nemrég edzeni,...

Most kezdtem nemrég edzeni, és olvasom, hogy a szabad súlyos tricepsz gyakorlatok a könyököt tönkretehetik. Ezt nem teljesen értem. Hogy tehetik tönkre? Milyen károkat szenvedhet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 20:08
 1/6 dirtboy ***** válasza:
62%

elnyírja a szalagokat,porckopás ilyenek,szard le mit írnak és csináld szabályosan a gyakorlatokat és nem lesz bajod.

bemelegítés,sok víz megfelelő táplálkozás legyen,néha ízületvédő.

ha valaki hülyén csinálja nem csak a szabad súly okozhat neki károkat.

2012. jan. 4. 20:13
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2012. jan. 4. 20:20
 3/6 oyeacch ***** válasza:

Ez ebben a formában nem igaz. Néhány gyakorlat veszélyes tricpeszre, amikor mind a 2 kézzel dolgozol egyszerre, és nem egykezessel:

Koponyatörés, tolódzkodás, rosszul végezve tricepsznyomás, fej mögötti tricepsznyújtás. ugyanakkor ezekkel lehet a legtöbb húst is felpakolni. Ha valaki egyész életében csigán tricepszezik annak sose lesz tricepsze. Ki kell próbálni mident, amelyik nem fáj azt kell csinálni.

egyébként igen, gyulladást, porckopást okozhatnak némely gyakorlatok. Rosszul végezve az összes.

2012. jan. 5. 00:21
 4/6 oyeacch ***** válasza:
Az első mondatot a kiírt kérdésre értettem, nem az 1. válaszra.
2012. jan. 5. 00:21
 5/6 anonim ***** válasza:

GreenTea

Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha helyesen kontrolláltan hajtod végre a gyakorlatot, akkor nem lesz semmi gond. Helytelenül végezve minden gyakorlat ízületgyilkos.

2012. jan. 5. 00:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Megnyugtattatok!
2012. jan. 5. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!