Thai box szerintetek vagy Kung fu?
Ha edzés szempontjából nézzük akkor Magyarországon thai box, ha csak nem Budapesten laksz, ott van legalább 1 normális kínai "kung fu" oktatás.
kung fu=kemény gyakorlás, szóval a kemény gyakorlás többet érhet a thai boxnál. Kung fu mint kínai harcművészet? A 100 közül melyik ágazatra gondolsz? Persze aki ismeri a kínai harcművészet 100 stílusát, elboldogulhat 1 thai boxoló ellen. Na csak azért is belekötöttem. Egyébként véleményem szerint mindenképpen jobb ha előbb thai box 1-2 évig, az megkeményíti a testet. Vagy hogy érted a kérdést, ki nyerne? Természetes Bruce Lee ha még élne, de mivel nem, Chuck Norris. 3 dolog biztos:1. a magyar thai box, nem ázsiai thai box,2. a magyar "kung fu" edzések" többsége szintén szart se ér a kínaihoz képest 3. Egy küzdelemben nincs jobb stílus, csak jobb harcos, ez van, lerágott csont, de teljesen igaz.
vannak gyilkolásra tökéletesen alkalmas keleti stílusok. tehát önvédelemre is kiválók lehetnek. de ez edzés és edző kérdése is. találhatsz olyan karate edzőt, aki sose hallott még a késről. pedig harcművész, elvileg ismernie kéne hogyan marad életben minél tovább kés ellen is.
a lényeg, hogy sok helyen szétvált a harcművészet és a baromkodás, csak sajnos a baromkodást is harcművészet néven oktatják.
Ez rengeteg mindentől függ.A Thai Box (logikusan) hatásosabb ringben,de az sem mindegy,h Thai Box vagy Muay Thai?Mert harcművészeti szinten a Thai Box nem vethető össze a Kung Fu-val,mert 1:nem harcművészet,2:a Kung Fu sokkal magasabb szinten áll.Ha azt mondod,h Muay Thai,akk már lenne némi esély az összehasonlításra,de nem is akarok és nagyjából nem is lehet összehasonlítani,más a 2.
Viszont Kung Fu és kung fu között is van különbség,a Kung Fu-nak több mint 500 ága van (ha jól tom).Pl én a Wing TSun-t nem tekintem 'igazi' Kung Fu-nak.Meg van magyar 'fejlesztésű' kung fu is,aszem az a neve,h hong lung ch'uan tao kung fu,na azis valami iszonyat szánalmas.
Nézzétek meg a videókat.Az egyik edzőtáboros videóban a 'mester' ilyet szól:"A térdes,az belülrőlkifelé menjen,hogy rendesen elteláld a lengőbordáit.Thai Boxosoknál szoktam látni,h egyenesen rúgják a térdest,nem,az nem jó",vagy vmi ilyesmi.Most nemtom,h az igazi Kung Fu-ban is így van-e,de ez sztem hatalmas hülyeség.Pl ha megnézitek a mestert milyen dagadt disznó,nah most ilyen sörhasú embernek h rúgod meg a lengőbordáját???Elérhetetlen páncél alatt van,és a Thai Boxolókat szidja,h szarul csinálják,szegény naiv embörkék akik meg oda járnak elhiszik,h ez tényleg jó.
Szal ha aszongyuk,h Kung Fu,akk a normálisakra gondoljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!