Szevasztok! Gondolom ismeritek a nagy sikerű színészt (remélem igen) Tony Jaa-t (egyben film rendező is) (Ong bak 1,2,3) Nagyon ügyes harcos, most kezdtem el Thai boxolni és szeretném meg tudni mi kell ahhoz hogy megközelítsem az ő technikáját?
színészetnek, akrobatikának hívják. Hollywoodon kívül tiltott technika.
a Tony Jaa nem tudom mennyire lehet nagy harcos, ugyan is én amikor kerestem, nem találtam nagy versenymúltat mögötte. félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet mesteri gyilkos, de miért lenne?
versenyzett, de nem olyan komolyan. színész lett, és jó akrobatikákat tol.
ezek közül egyikből sem következik az, hogy ő mennyire nagyon jó. viszont kur.va ügyes!
amit sok filmben pedig utánoz, az az ősi Muay Thai, a Muay Boran. aminek a technikáit a Tony Jaa is valószínűleg csak hírből ismeri.
elvileg az ilyen akrobatikus brutális könyök támadások Muay Boran technikák (nem a szaltó ugrás, ha simán ugrik az már akrobatikusnak számít harcművészetekben) de ezt nem nagyon fogjuk kitalálni, mivel a Muay Boran jobbára kihalóban van. nyomokban maradhattak még fenn versenyen nem használható gyilkolótechnikák, plusz a fegyverhasználat is ehhez tartozik még. ennyit lehet nagyjából tudni. ritka tudás ez, már így is csak keveseknek hozzáférhető.
Tony Jaa annyira harcos, mint Jackie Chan.
Ügyes, ezt elismerem, de egy Pramuk, vagy Kaennorsing félkézzel felaprítaná a Tony-gyereket...
Carbon névhez és eddigi hozzászólásokhoz méltó írás!
köszönjük! igazad van. az infókat Jaa-ról már megköszöntem másik topikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!