Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Haladó fekvőtámasz edzés?

Haladó fekvőtámasz edzés?

Figyelt kérdés
Hello! A maximális fekvőtámasz mennyiséget szeretném a lehető legjobban kitolni. Most 80-90 fekvőt tudok egyszerre lenyomni, ezt a szintet szeretném tartani vagy még jobban fejleszteni. Eddig 3X80 fekvőt, majd 3X30 szűk (gyémánt) fekvőt nyomtam, naponta, de ez rengeteg időt vett el, néha majdnem 2 órát, túl nagy szüneteket kell tartanom két sorozat között, hogy a következő 80-at is le tudjam nyomni. Nem tudna valaki rövidebb, nagyobb intenzitású edzést ajánlani, hasonló eredményekkel? Olyat is olvastam, hogy minimális szünettel 4X20 fekvő többet ér, mint egy hosszú, 80-as sorozat. Ennek tényleg van értelme?
2012. jan. 14. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha többet csinálsz, akkor csak az állóképességed növeled.

Ahhoz, hogy az erőt ill. intenzitást növeld, a lábad tedd fel egy székre és/vagy vegyél fel egy hátizsákot, amibe súlyokat pakolsz, így nagyobb terheléssel dolgozol.

2012. jan. 14. 11:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, értem, köszi szépen!
2012. jan. 15. 08:10
 3/4 anonim válasza:
Olvasd el a Fegyencedzés című könyvet, ott pontosan le van írva minden és nagyon hasznos is.
2012. febr. 1. 01:51
 4/4 banánherefőzelék ***** válasza:

Sziasztok!

Én - úgymond - magasabb szinten küzdősportolok. Nálunk cél az erő és az állóképesség együttes fejlesztése. Ami erre jó, viszont elég kemény:

3 perc ugrálókötél, 1 perc pihenő, majd a lényeg: 3 perc alatt 20 fekvő, 10 guggolás (vagy húzodzkodás) kombinálva. Jobb formában 3 perc alatt nekemegvan az 5*20 fekvő. Ezt tudod váltva csinálni, vagy akár csak a fekvős etapokat, 1 perces pihenőkkel. Fontos az időt tartani. Én egy box időmérő appot használok erre.

Így egy idő után az összes fekvőtámaszt le tudod majd nyomni. 😀

2018. júl. 30. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!