Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mellizom felső, középső,...

Mellizom felső, középső, alsó, ennyi? Külső, belső? Többi lent.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy azt szoktátok itt mondani nincs olyan, hogy a mellizomnak a külső és belső része hanem ez csak a fejlettségétől függ és a szűknyomás inkább tricepsz gyakorlat lenne, csakhogy ebben a cikkben a body.builderen láthatjuk h a mellnek a belsőbb részénél ott van : szűknyomás

[link]

és megvannak jelölve az egyes gyakorlatok a mellnek mely részeire mennének, na most a mellizomban vízszintesen helyezkednek el az izomrostok, akkor ha van egy gyakorlat ami mondjuk a középső mellizmot dolgoztatja meg nagyobb részben akkor a belső izomrostokat is ugyanakkora terhelés éri? Vagy dolgoznak azok az izomrostok is de nem akkora mértékben?

Az egyik remek(sztem) mell gyakorlatnál a tolódzkodásnál is amit szívesen alkalmazok az van írva, hogy: "A szélesebbre állított korláton végzett gyakorlattal a mell külső felső része edzhető."

[link]

És a csigás keresztezésre azt szokták mondani, hogy amikor összehúzod, akkor a mellizomnak a belső rostjai is dolgoznak.

Akkor most, hogy is van ez pontosan?

2012. jan. 10. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Hú, ezt már pár napja megvitattuk és megint lehetne oldalakat írni, de én röviden annyit tudok válaszolni, hogy továbbra sem hiszek a külső és belső részek elválasztásában, hiszen ugyanaz az izomrost dolgozik kívül is mint belül egy gyakorlatnál. Pont amiatt, amit írtál, hogy az izomrostok vízszintes tapadásúak.
2012. jan. 10. 20:22
 2/4 dirtboy ***** válasza:

valamilyen szinten persze hogy eltérően terhelődik a mellizom rost.

ugyebár nem csak egyféle mozdulattal edzünk,nyomunk,nyújtunk,ferdén nyomunk,ferdén nyújtunk,áthúzás meg megint egy másik dimenzió.

persze van eltérés,mint a képek mutatják is be rangsorolhatóak az gyakorlatok egy adott területre.

ez persze nem azt jelenti hogy nem dolgozna az egész hanem csak azt hogy ott van a legnagyobb stimuláció.

ez nem jelenti azt hogy ha szűken nyomsz és ahhoz a mellizom rostjainak a belső fele van bejelölve nagyobb stimulációnak akkor ez azt jelenti hogy szuperul meg tudod növeszteni azt a területet.

ez nem így van.

egyébként nem is értem,én nem érzem a mellizom munkáját szűkennyomáskor se francia rúdnál se egyenesnél,se nagy súlynál se kicsinél,se sok ismétlésnél se kevesebbnél.

lehet hogy nem éppen annyira szűk fogásról van szó a cikkben mint amilyennel én szoktam végezni.

2012. jan. 10. 20:22
 3/4 escrogar ***** válasza:
NINCS belső és külső mellizom. van pectoralis maior és minor, a két fő izom. az izomrostok ugyanúgy dolgoznak (az izomrost vagy megfeszül valamilyen mértékben teljes hosszában, vagy nem), és abban, hogy más fajta mozgást végzel, a többi apró segéd- és stabilizátor-izomnak van szerepe.
2012. jan. 10. 23:26
 4/4 Laci555 válasza:

Na most lerohantok a válaszom miatt ezért ... Én is azzal kezdem hogy természetesen nem létezik külső és belső mellizomzat. Amire kíváncsi vagy a kérdésedből kiolvasva..

Van létjogosultsága a szűk nyomásnak és a tárogatásnak és a széles fogású fekvenyomásnak (bár ez utóbbi sérülés veszélyes) pl A szűk fogásnál a rostok összehúzódásakor a felkarok közelítésénél főleg a mozgástartomány felső részében a mellizomzat általad említett "belső" felén a nyomás sokkal nagyobb mint a felkarcsonthoz rögzült rész felé. Főleg szálkásításnál segíthet. Alapjában az izomban mikro méretű sérüléseket elérni (itt fog fejlődni az izom) "nehéz" az izomzat egyik felén, amíg ugyanazon izomrost másik felén meg nem sérül :)

2012. jan. 11. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!