Gyors anyagcseréjű (nehezen hízó, hardgainer ) rendszeresen kondizó társaim! Ti hogyan tudtatok tömeget növelni, milyen étrend segített és mennyi idő alatt sikerült izomtömegváltozást elérnetek?
165cm magas és 53kg súlyú fiú vagyok és ha már 3-4kg-val sikerülne tartósan megnövelni a súlyomat izomban főleg, akkor már annak is örülnék, mert sajnos hiába minden eddig nem sikerült gyarapodnom tömegre.
Ezért is gondoltam, hogy elkezdek kondizni, sokat olvasgattam és az étrend az, ami az alapja az edzés mellett az egésznek.
A probléma, hogy nem igazán tudom, hogy be tudnám-e tartani ezt a rendszeres nagy evészetet, mert anyagilag nem állok úgy sajnos, de megteszek mindent, amit lehet.
Mennyire kötelező betartani ezt a 2g/tkg fehérje és 5g/tkg szénhidrát arányt.
Nektek milyen étrend és milyen ételek voltak igazán hatékonyak a rendszerese edzések mellett? Milyen tömegnövelőket és egyéb készítményeket ajánlanátok egy gyors anyagcseréjű, nehezen hízó, vékony szálkás fiúnak.
Minden véleményt, személyes tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok! Köszönöm előre is!
Ha tényleg hardgainer vagy akkor még a kötelezőnél is kötelezőbb a 2g/tskg fehérje és 5g/tskg szénhidrát. Sőt szénhidrátból nálam például 6g is éppenhogy elég...A szerencséd az, hogy a szénhidrátot olcsó növelni (rizs, zab aztán annyi). Fehérjéből sem érdemes lejjebb vinni.
A nagy zabálást az első héten lesz csak szar végigcsinálni, az elején nekem se ment, de ha iszol mellette sok folyadékot(1l/20tskg), akkor max egy hét és utána simán hozzászoksz.
Ez a sport drága, ha eredményt is el akarsz érni. Ezt sajnos meg kell emészteni.
igen, rájöttem, hogy nem olcsó sajnos, de bele kell vágnom, mert nem akarok többé egy gyenge, alacsony senki lenni
még az a kérdésem lenne, hogy étrendkiegészítők közül melyiket ajánlanátok nekem nehezen hízónak inkább, a 100% Whey Protein Professional-t vagy Jumbo professional-t?
illetve multivitamon kívül még mit kéne kezdőként vennem étrendkiegészítőnek gyors és látványos fejlődéshez?
Kezdőként ígyis-úgyis látványos lesz az első félévben a fejlődés. Utána kezd majd lassulni, az is látványos lesz :D
A 100% whey pro és a jumbo teljesen más termék. Az egyik sima fehérje, a másik pedig egy nagy szénhidrát-tartalmú tömegnövelő. Én amondó vagyok, hogy étrendkiegészítő elég az edzés utáni turmix, ahhoz meg tökéletes egy rendes fehérje és dextróz, ami így ráadásul kicsit olcsóbban is kijön mintha tömegnövelőt vennél.
Multivitamin mellé (ha nem pakkot veszel) én C-vitamin(napi 1-2g legalább), Lenmagolaj(1 evőkanál, Omega-3, -6 zsírsavnak), Ca-Mg, és Cink-et használok. Ezzel a téli taknyolást is sikerült eddig megúsznom.
Ennyi bőven elég kezdésnek, nem szükséges egyéb kiegészítőket venned, úgyis a kaján és a normális edzésen van a hangsúly.
Szerintem ne szedj porokat esetleg vitaminokat én banánt nyers tojást szoktam összeturmixolni egy kis cukor megengedett h elnyomja az ízt igazi jó kis étrend kiegészítő
De ha gyorsan akarsz jó és eredményes változást a nyújtásra is figyelj oda mivel azzal nyúlnak az izmok és könyebben megmunkálhatóak és persze az elszántság :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!