Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Étrendtervhez tudtok nekem...

Étrendtervhez tudtok nekem válaszolni egy egyszerű kérdésre?

Figyelt kérdés

Most kezdem ismerkedni a testépítéssel, de ugye ez nem működik normális étrend nélkül, úgyhogy szeretném összeállítani az étrendem, azonban picit elakadtam.

Elolvastam mindent ezzel kapcsolatban, nézegettem a minta étrendeket is, de ez az étkezés nem egyoldalú egy kicsit? Úgy értem, minden nap ugyanezt a menüt kell enni, amit összeállítok, vagy ami le van írva, vagy azért lehet belekombinálni mást is? Mert azért nekem ez nem teljesen tiszta!

Előre is köszönöm a normális válaszokat!

2012. jan. 4. 10:39
 1/5 dirtboy ***** válasza:

nem tudom miket olvastál de nem minden étrendnél rizs meg csirkemell van,gondolom ezekre gondolsz.

egyébként nagyon jó tápanyag forrás nem gond ha nem túl változatos a kaja mert meg van bennük minden ami kell.

2012. jan. 4. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem kell egyoldalúnak lennie. Általában a mintaétrendekben az van írva, hogy x g csirke-rizs, de ezt többféle hússal (ill. tojással, túróval) és más összetett szénhidráttal is kiválthatod. Lehet helyette hal-krumpli vagy marha-teljes kiőrlésű tészta, stb.

Elég sok variáció van, nem muszáj csirke-rizsen élni, az a lényeg, hogy jó minőségű fehérje legyen kombinálva jó minőségű összetett CH-val. Tömegesítéskor egy-két un. csaló étkezés is megengedett. Elvégre nem versenydiétán vagy. :)

2012. jan. 4. 11:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, elsősorban a klasszikus rizs-csirke kombinációra gondoltam, de nem csak arra, hanem állhat egy napi étrend többféle kajából is, gondolok a reggeli zabpehelyre, a csirke rizsre, a krumplira marhahússal, stb. amit egy nap fogyasztok, de minden nap ezeket a kajákat. Így értettem az egyoldalúságot. Mondjuk ehhez szednék multivitamint is, ill. tápkiehet reggelre, edzés utánra.
2012. jan. 4. 11:04
 4/5 dirtboy ***** válasza:

az nem egyoldalú ha többfelé húst,krumplit,rizst,zabpehely,este túró,protein shéke stb fogyasztasz naponta.

lehet hogy heti szinten egyoldalú de nem gond mert mindet megkap a tested ami kell neki.

2012. jan. 4. 11:12
 5/5 anonim ***** válasza:
igen, sajnos az ember csak egyoldalúan tud táplálkozni. elvégre három makronutriens létezik, illetve számos vitamin ásványi anyag és fito tápanyag, a zöldségekkel lehet variálni, de akkor is "unalmas" lesz, mert hús, zöldség, szénhidrát, olajos magv, ezek az élelmiszereink. de ha valaki olyan modern, hogy ez kevés (több 100 000 éve ezeket eszi az ember) akkor ma már mindenféle színű, szagú, ízű és állagú akármiket lehet kapni. sokan élnek is ilyenekkel :D
2012. jan. 4. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!