A napi bevitt zsír és fehérje mekkora résza az, ami beépül a szervezetbe?
ha 5g fehérjét ennél naponta akkor már nem is élnél
gondold még ezt át párszor
Óó bárcsak úgy lenne ennél lényegesen rosszabb az arány sajnos. Minden szerveztet máshogy építi be a fehérjét a szerencsésebbeknek több fehérje épül be a szerencsétlenebbeknek kevesebb.
De ha minden beépülne kondold el én megeszek napi 300g fehérjét ami azt jelentené hogy minden héten híznék 2 kg ot kb hát ez jó is lenne :)
egyébként nem értem hogy miért akarod hogy a zsír beépüljön,én spec izmot építenék nem zsír párnákat.
a telítetlen zsírsavat a tested felhasználja energia forrásként,a telítettet már nem annyira.
mindenféle zsírsavat használ a test mint sejtfal alkotó (kettős foszfolipid réteg), hormonok felépítő anyaga (szteránvázas vegyületek) stb. és én mondjuk 0,5%-ot tudok a test működéséről kb. :D
fehérjével is hasonlók, de bármit eszünk, a szervezet nem csak épül (gyenge hatásfokkal) hanem regenerálódik, tehát részi szövetek, sejtek elpusztulnak, és lecserélődnek. tehát ha egy 100 kilós ember eszik x gramm fehérjét, az nem hogy plusz szövetként lesz jelen és x grammal nehezebb lesz, hanem jó ha a fehérjeanyagcserében pótolja a régi szöveteket :)
vagy ilyesmi, mondom, 0,5% stabil tudást tippelnék magamnak :D
Értem.
Elsőnek: Ki a f*sz mondta neked, hogy én ennyit akarok bevinni? OTT VAN A MONDAT ELEJÉN HOGY "Pl" AZAZ PÉLDÁUL
másodiknak:És neked ki mondta, hogy zsírt akarok bevinni?
utcsónak: Köszi!
nem gyanús hogy az első és a harmadik személy ugyanaz?
szedjél gyógyszert ha nem bírsz normálisan beszélni csak káromkodni.
nem veszem jó néven a CSIPA NAGY BETŰS ÍRÁST SEM mert az azt jelenti hogy kiabál a szöveg írója.
meg lehet ezt normálisan is tárgyalni nem kell egyből f aszozni meg ordítozni,nem azért vagyok az oldalon hogy trollkodjak hanem azért hogy segítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!