Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Üdv! Már 8éve karatézom, de...

Üdv! Már 8éve karatézom, de váltani szeretnék vmi hatékonyabb küzdősportra. Én a boxra gondoltam mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint van tehetségem hozzá meg az adottságaim is megvannak hozzá (14éves vagyok 182cm vagyok és a kezem is hosszó a fesztávom:187cm)
2011. dec. 28. 20:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És azt elfelejtettem: milyen karatét űzöl,és hol/ki az edződ?
2011. dec. 28. 22:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha már 8 éve karatézol és még csak 14 éves vagy, nagy butaság lenne abbahagyni a karatét! Kb. 10 év gyakorlás után jönnek majd a "finomságok" (és még akkor is messze van az ember a mester szinttől). Persze, elhiszem, hogy egy idő után unalmas vég nélkül gyakorolni ugyanazokat a technikákat, de aki ezen a "holtponton" túljut, abból még lehet valami. Ha megoldható, én inkább azt javasolnám, hogy kezdd el a karate mellett párhuzamosan a bokszot.
2011. dec. 29. 10:46
 13/20 A kérdező kommentje:
Miskolcon a Justitia Fuyi Yama SE.be az edzőm: Pálinkás András és Vincze Angéla
2011. dec. 29. 12:08
 14/20 anonim ***** válasza:

Angéla. :(

A verekedések 1-1 ellen általában a földön végződnek az utcán, erre készülj fel. Miskolcon van jiu jitsu oktatás, még aikido is, de azt nem ajánlanám. A karate mellett csinálj valamit, úgy jobb lesz, a többiek szerint is.

2011. dec. 29. 19:47
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan próbáld ki a bokszot.

Az ütéstechnikái sokkal hatékonyabbak, mint amivel a karatéban eddig találkozhattál.

2011. dec. 29. 21:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el birkózni, a box-al nem tudom összehasonlítani, de már "verekedtem" karatéssal és csúnya vége lett, ha egyszer lekerülsz a földre akár boxal akár karatéval olyan ellen aki egy kicsit is ért a földharchoz akkor véged.
2012. jan. 1. 22:30
 17/20 anonim ***** válasza:
2011-12-29 21:24 na ne szórakoz már!hogy lenne hatékonyabb egy KÉZ ütés mint egy láb? különben is karateba is vannak fej ütések legalábis a Shotokan ba!Az tény hogy a lábtekhnikához kell jó böven edzeni de sokkal hatékonyabb mint a kéz!Néz MMAt ott nem igazán van karatista de boxoló se ! Kick-box van de a RUGÁS a leghatékonyabb!
2012. jan. 13. 13:28
 18/20 anonim ***** válasza:
Tudod,h mi volt a kickbox eredeti neve?Elárulom:Sportkarate.Azt,h miért,sztem ki tod találni.De a kickboxolók naon gyengék,egy sincs MMA-ban,mert a Karatésok (mert MMA-ban és K1-ben sok van belőlük,nem úgy,mint ahogy te írtad)és a Thai Boxolók ledarálják őket.Az összes kickboxoló gyenge szar,egyszerüsített vicckarate az egész.Rádadásul mi az,h van övük?Ugyan már........Kickbox csak kick box versenyen jó,máshol nem,mert állóharcban szó szerint mindenki jobb náluk.Nem értem,miért kellett a Kyokushin Karatéból kivenni a legjobb dolgokat,és bennhagyni az olyanokat,amiket 1 utcán lévő jött-ment is meg tud csinálni,ráadásul az egszerű dolgokat mégjobban elszarják,és még azokat sem tudják megcsinálni,de a nagy részének mégis nagy a pofája......de kérdem én:Mire föl???
2012. jan. 13. 16:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Magadat minősíted ezzel, valóban jó sportoló lehetsz.

És az alázatosság igaz erénye?

2012. jan. 19. 14:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Azt ki kell érdemelni,mint a tiszteletet.Nézd meg bármelyik válaszom,én minden stílust tisztelek,amelyik rászolgált.De az olyanok,mint a kickbox,a judo,a bjj,a zen bu kan kempo,amik más,nagyobb dolgokat másolnak,de a rendes dolgokat,az eszméket és az igazi harcot nem követik,viszont vannak olyan sznobok,h megtartják az eredeti harcművészetek külsőségeit,mint a gi meg az öv (kickboxban csak öv).Ilyet nem csinálhatnak,főleg akkor nem,ha amit tettek egy faja harcművészettel,az igencsak sértő.Te meg ostoba vagy,h nem látod meg ezeket,de papolsz nekem az alázatról.
2012. jan. 19. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!