Üdv! Már 8éve karatézom, de váltani szeretnék vmi hatékonyabb küzdősportra. Én a boxra gondoltam mit gondoltok róla?
Figyelt kérdés
Véleményem szerint van tehetségem hozzá meg az adottságaim is megvannak hozzá (14éves vagyok 182cm vagyok és a kezem is hosszó a fesztávom:187cm)2011. dec. 28. 20:33
11/20 anonim válasza:
És azt elfelejtettem: milyen karatét űzöl,és hol/ki az edződ?
12/20 anonim válasza:
Ha már 8 éve karatézol és még csak 14 éves vagy, nagy butaság lenne abbahagyni a karatét! Kb. 10 év gyakorlás után jönnek majd a "finomságok" (és még akkor is messze van az ember a mester szinttől). Persze, elhiszem, hogy egy idő után unalmas vég nélkül gyakorolni ugyanazokat a technikákat, de aki ezen a "holtponton" túljut, abból még lehet valami. Ha megoldható, én inkább azt javasolnám, hogy kezdd el a karate mellett párhuzamosan a bokszot.
13/20 A kérdező kommentje:
Miskolcon a Justitia Fuyi Yama SE.be az edzőm: Pálinkás András és Vincze Angéla
2011. dec. 29. 12:08
14/20 anonim válasza:
Angéla. :(
A verekedések 1-1 ellen általában a földön végződnek az utcán, erre készülj fel. Miskolcon van jiu jitsu oktatás, még aikido is, de azt nem ajánlanám. A karate mellett csinálj valamit, úgy jobb lesz, a többiek szerint is.
15/20 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan próbáld ki a bokszot.
Az ütéstechnikái sokkal hatékonyabbak, mint amivel a karatéban eddig találkozhattál.
16/20 anonim válasza:
Szerintem menj el birkózni, a box-al nem tudom összehasonlítani, de már "verekedtem" karatéssal és csúnya vége lett, ha egyszer lekerülsz a földre akár boxal akár karatéval olyan ellen aki egy kicsit is ért a földharchoz akkor véged.
17/20 anonim válasza:
2011-12-29 21:24 na ne szórakoz már!hogy lenne hatékonyabb egy KÉZ ütés mint egy láb? különben is karateba is vannak fej ütések legalábis a Shotokan ba!Az tény hogy a lábtekhnikához kell jó böven edzeni de sokkal hatékonyabb mint a kéz!Néz MMAt ott nem igazán van karatista de boxoló se ! Kick-box van de a RUGÁS a leghatékonyabb!
18/20 anonim válasza:
Tudod,h mi volt a kickbox eredeti neve?Elárulom:Sportkarate.Azt,h miért,sztem ki tod találni.De a kickboxolók naon gyengék,egy sincs MMA-ban,mert a Karatésok (mert MMA-ban és K1-ben sok van belőlük,nem úgy,mint ahogy te írtad)és a Thai Boxolók ledarálják őket.Az összes kickboxoló gyenge szar,egyszerüsített vicckarate az egész.Rádadásul mi az,h van övük?Ugyan már........Kickbox csak kick box versenyen jó,máshol nem,mert állóharcban szó szerint mindenki jobb náluk.Nem értem,miért kellett a Kyokushin Karatéból kivenni a legjobb dolgokat,és bennhagyni az olyanokat,amiket 1 utcán lévő jött-ment is meg tud csinálni,ráadásul az egszerű dolgokat mégjobban elszarják,és még azokat sem tudják megcsinálni,de a nagy részének mégis nagy a pofája......de kérdem én:Mire föl???
19/20 anonim válasza:
Magadat minősíted ezzel, valóban jó sportoló lehetsz.
És az alázatosság igaz erénye?
20/20 anonim válasza:
Azt ki kell érdemelni,mint a tiszteletet.Nézd meg bármelyik válaszom,én minden stílust tisztelek,amelyik rászolgált.De az olyanok,mint a kickbox,a judo,a bjj,a zen bu kan kempo,amik más,nagyobb dolgokat másolnak,de a rendes dolgokat,az eszméket és az igazi harcot nem követik,viszont vannak olyan sznobok,h megtartják az eredeti harcművészetek külsőségeit,mint a gi meg az öv (kickboxban csak öv).Ilyet nem csinálhatnak,főleg akkor nem,ha amit tettek egy faja harcművészettel,az igencsak sértő.Te meg ostoba vagy,h nem látod meg ezeket,de papolsz nekem az alázatról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!