Két év kondi után érdemes váltani küzdősportra?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy már kezd látszani, hogy járok edzeni, és akkor ezt mind érdemes abbahagyni küzdősport miatt? Melyiknek van több értelme? A kettőre együtt sajnos nincsen se pénzem, se időm és most nagyon meginogtam, mert nem tudok dönteni...2011. okt. 17. 14:03
1/8 dirtboy válasza:
azt hogy neked melyik a fontosabb azt neked kell eldöntened.
a kondisok azt mondják gondolom hogy kondizz,a küzdősök meg azt hogy járj küzdősportra.
de azt neked kell tudod hogy a kettő közül melyik tesz téged boldogabbá és azt csináld.
2/8 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, egyfelől tetszik is, hogy kezdek formásodni... de húzok a küzdősport felé is, régebben 9 évet thai boxoztam,igaz akkor korántsem néztem így ki... és most teljesen tanácstalan vagyok már....
2011. okt. 17. 14:33
3/8 anonim válasza:
A küzdősport-ha nem is olyan mértékben-erősít,vagy ha nem akk szálkásít is + megtanít,h hogyan kell megvédened magad az utcán(bár 9 év thai box után sztem nem szorulsz erre rá).De mint előttem szóló is írta,te döntöd el,h melyik tetszik jobban.
4/8 anonim válasza:
Carbon azért.. lehet nálatok jó edzés van, de úgy általánosságban thaiboxon nem szokás arról beszélni, mi van ha 2 ember neked mozdul kocsmában (utcán) szúró/vágó fegyverrel a kezében. és ez azért picit más mint 1v1-ben ringben.
5/8 anonim válasza:
Aczél,igazad van,de nem hiszem h megártana,ha valaki,'labori' körülmények között ugyan,de szokja a bunyót.
És ha már itt tartunk,kedves kérdező,és mondjuk ünvédelmet is szeretnél,akk menj el shaolin kung fu-ra,nagyon brutális.1ik ismerősöm is jár,még nem sparringoltunk,de téglát lehet törni a hasán(szó szerint,1x télleg eltörtem 1 téglát a hasán).
6/8 anonim válasza:
hát én 3 évet edzettem és rajtam elég egyértelmű hogy gyúrtam , (még most is fegyenc edzek , mert az kicsit egészségesebb és kicsit szinten tart ) . Én azután kezdtem Thai boxolni , vannak kötötség miatt nehézségek ,de én pl nem bántam meg . Mondjuk 9 évvel már tényleg kell hogy legyen tudásod ,szóval ahhoz már tényleg egy utolsó szar helyre kellett menned , hogy ne tudj jól Thai boxolni . Én a Te helyedbe eljárnék egy kicsit Thaiboxolni ha jó lenne a cucom, hogy felevenítsem a dolgokat és váltanék utána másra , hogy minél többet tudjak . de ahogy gondolod . Tényleg azzal a tudással már kondizni is maradhatsz ,de ahhoz hogy Thai boxhoz érts elkell kezdened zsákolni meg sokat futni bár igazán verekedés része még így is hiányzós dolog ,de szerintem 9 év alatt azért annyi sparringnak elkellett szólnia , hogy vérreddé váljon . Legalábbis itt a Re-gymbe ezt elég komolyan veszik . Mondjuk itt is függ hogy melyik terembe mész . Meg mindenkinek más fekszik .
7/8 A kérdező kommentje:
Heti egyszer járok sparringolni, technikai részre nem megyek, mert azt már tudom, csak azon gondolkoztam, érdemes lenne-e visszatérni csak thai boxhoz, de sztem marad így, hogy heti 3 kondi és mellette 1 sparring, egyébként sok versenyen voltam, nem azért érdekel a küzdősport mert félek, hanem mert életem része már, hiányzik kicsit a heti több edzés.
2011. okt. 18. 07:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!