Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A thai-boxos köríves rúgás...

A thai-boxos köríves rúgás (combra) ellen hogy védekezzek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 16:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

térddel levéded

lábat cserélsz és első lábas kontra rúgás

vagy megelőző toló/oldal rúgás csípőre,arcra,combra.

2011. dec. 19. 16:39
 2/24 A kérdező kommentje:
A toló rúgás hova meg?Hasra,támaszkodó lábra vagy a rúgó lábra?(Nem thaiboxolok,más harcművészetet tanulok)
2011. dec. 19. 17:19
 3/24 anonim ***** válasza:
59%

Térddel?Ez most komoly?Térddel?Úgy érted lábszárral.A térd nagyon kicsi felület,nem biztos,h eltod vele találni........gondolkodj.

Am meg még csinálhatod azt,h kilépsz előle,kiveszed az első lábad.De én spec. nem szoktam védekezni ellene,hanem gyorsan kirúgom a másik lábát,ha rúgni akar,és akkor elesik.

2011. dec. 19. 17:22
 4/24 anonim ***** válasza:
43%
A tolórúgás hasra megy.
2011. dec. 19. 17:23
 5/24 anonim ***** válasza:

Ahogy írták felemeled a lábad, és lábszárral/térddel kivéded. A térd azért előnyös, mert ha a bokájával találja el, akkor rohadtul fájni fog neki.

A másik lehetőséget szintén írták, vagyis azt, hogy ellépsz.

Illetve a tolórúgásra visszatérve Carbon téved. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy amikor látod, hogy rúgásra emeli a lábát, a talpaddal rárúgsz az emelkedő lábra, és így megállítod/eltolod, mieltt elég lendületet gyűjthetne, de ehhez várnod kell a rúgásra és figyelni a lábát, ami nem mindíg lehetséges.

A következő nem említett lehetőség, hogy felfogod. Ehhez érdemes a combodat úgy fordítani, hogy a rúgás szemből érje és ne az oldalán, valamint kissé előremozdítva befeszíteni. Ez azért jó, mert az elülső oldalán több izom található, mint oldalt és mert a térdizület is jobban bírja az egyenes irányú erőhatást, mint azt, amelyik a hajlatra oldalról érkezik.

2011. dec. 19. 17:47
 6/24 anonim ***** válasza:
Nem tévedek.A tolórágás hasra megy.Krav Magás vidikben láttam olyat,h elrúgták a másik emberke lábát,de Thai Boxban ilyen nincs.Ha nem értesz hozzá,ne mondj hülyeségeket.Írtad,h "ha bokával sikerül eltalálnia......",ez is tévedés,normális Thai Boxoló lábszárral rúg,és azt sem ajánlanád,h térddel védjen.
2011. dec. 19. 19:07
 7/24 anonim ***** válasza:
A kérdés nem az volt, hogy Thai-boxban hogy szoktak általában védekezni, hanem az, hogy hogy lehet, és ebbe bele tartozik a támadó láb elrúgása is.
2011. dec. 19. 20:15
 8/24 anonim ***** válasza:

A technikák nem véletlenül vannak úgy kitaláva,ahogy.Ha el akarod rúgni a másik lábát körívesnél,csak keresztbe teheted (tehát a jobb lábaddal balra,és fordítva.Tudom,próbáltam már.Ahányszor ezt csinálta,soha nem tudtam visszalépni alapállásba,elvesztettem az egyensúlyom,és elestem).Ha keresztbe rúgsz,akkor el kell fordulnod,ezzel megnyitod az utat a bordáidhoz és az arcodhoz,egy normálisabb bunyós pedig rögtön beléjük is vág 1-2-t amíg a lábrugdosással próbálkozol.

De ez sem változtat azon,h nem védesz térddel,nem rúgsz bokával,és tolórúgást hasra rúgsz.

2011. dec. 19. 22:49
 9/24 anonim ***** válasza:
Jah,bocs,most látom,h talppal.Ez még nagyobb hülyeség.A köríves rúgás végig vízszintesen mozog.Azt hogyan véded le talppal?Talppal jóformán csak lefelé ható erőt tudsz kifejteni.Így csak akkor tudnád visszarúgni a lábát,amikor elemeli a földtől,de akkor is valszeg lecsúszna róla,meg am is túl messze van ahoz,h elérd.Udatopghatsz gyorsan,h rugdald a lábát,de nem olyan gyors se a reflexed,se a tested,ha meg mégis sikerül,akkmeg kapsz néhány térdest az arcodba meg a gyomroodba.
2011. dec. 19. 22:57
 10/24 anonim ***** válasza:

első vok.

a tolót arcra értettem.

rúgja a hátsó lábas körívest,alapállást váltok,tehát az első lábam hátra kerül és amíg viszi az ellent a luft lendülete jobb lábbal toló rúgással arcon rúgom.

elég sokszor bejön.

mondjuk pont ma ellenem is megcsinálta az edzőm,elég fini,mert a kettős fedezéket is átviszi legtöbbször.

2011. dec. 19. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!