A thai-boxos köríves rúgás (combra) ellen hogy védekezzek?
térddel levéded
lábat cserélsz és első lábas kontra rúgás
vagy megelőző toló/oldal rúgás csípőre,arcra,combra.
Térddel?Ez most komoly?Térddel?Úgy érted lábszárral.A térd nagyon kicsi felület,nem biztos,h eltod vele találni........gondolkodj.
Am meg még csinálhatod azt,h kilépsz előle,kiveszed az első lábad.De én spec. nem szoktam védekezni ellene,hanem gyorsan kirúgom a másik lábát,ha rúgni akar,és akkor elesik.
Ahogy írták felemeled a lábad, és lábszárral/térddel kivéded. A térd azért előnyös, mert ha a bokájával találja el, akkor rohadtul fájni fog neki.
A másik lehetőséget szintén írták, vagyis azt, hogy ellépsz.
Illetve a tolórúgásra visszatérve Carbon téved. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy amikor látod, hogy rúgásra emeli a lábát, a talpaddal rárúgsz az emelkedő lábra, és így megállítod/eltolod, mieltt elég lendületet gyűjthetne, de ehhez várnod kell a rúgásra és figyelni a lábát, ami nem mindíg lehetséges.
A következő nem említett lehetőség, hogy felfogod. Ehhez érdemes a combodat úgy fordítani, hogy a rúgás szemből érje és ne az oldalán, valamint kissé előremozdítva befeszíteni. Ez azért jó, mert az elülső oldalán több izom található, mint oldalt és mert a térdizület is jobban bírja az egyenes irányú erőhatást, mint azt, amelyik a hajlatra oldalról érkezik.
A technikák nem véletlenül vannak úgy kitaláva,ahogy.Ha el akarod rúgni a másik lábát körívesnél,csak keresztbe teheted (tehát a jobb lábaddal balra,és fordítva.Tudom,próbáltam már.Ahányszor ezt csinálta,soha nem tudtam visszalépni alapállásba,elvesztettem az egyensúlyom,és elestem).Ha keresztbe rúgsz,akkor el kell fordulnod,ezzel megnyitod az utat a bordáidhoz és az arcodhoz,egy normálisabb bunyós pedig rögtön beléjük is vág 1-2-t amíg a lábrugdosással próbálkozol.
De ez sem változtat azon,h nem védesz térddel,nem rúgsz bokával,és tolórúgást hasra rúgsz.
első vok.
a tolót arcra értettem.
rúgja a hátsó lábas körívest,alapállást váltok,tehát az első lábam hátra kerül és amíg viszi az ellent a luft lendülete jobb lábbal toló rúgással arcon rúgom.
elég sokszor bejön.
mondjuk pont ma ellenem is megcsinálta az edzőm,elég fini,mert a kettős fedezéket is átviszi legtöbbször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!