Lulu77 kérdése:
Thai box vagy Kick box?
Figyelt kérdés
Szeretnék valamelyikre járni ezek közül. Nem az a célom hogy megvédjem magam a rám támadó késes emberkéktől, szimplán "élvezetből" csinálnám.. Valakinek valami vélemény vagy tapasztalat, hogy melyik a jobb? Konkrétan Győrbe kéne , szóval saját tapasztalatot is mondhattok ha tudtok az edzésekről..2011. dec. 16. 21:53
1/4 A kérdező kommentje:
Meg az is érdekelne, hogy lényegében mi a különbség a kettő között.. Egyikbe több a rúgás, statikusabb stbstb.. Előre is kösz ha valaki válaszol.
2011. dec. 16. 22:03
2/4 anonim válasza:
A Kixk Boxot a Kyokushin Karatéból alakították ki (eredeti neve "Sportkarate").Ezenkívül a szabályok is különböznek.Pl az 'alap' Kick Box-ban csak felső testre rúgnak (vannak szabályok,ahol nem).Megannyi különbség van még technik.ban is,de azt nem lehet csak úgy elmagyarázni.Ők pl. nyújtott lábbal,lábfejjel rúgnak,míg mi hajlított lábbal és lábszárral.Nekik kb. annyi védelmük van,mint egy boxolónak.Szal kettős fedezék (az se normális),meg elmozgás.De még ez is szarabb,mert rúgnak is.1 boxoló még csak-csak ellenne ilyen védelemmmel,kick boxolók is egymással,de már valami más stílus ellen már nem (ami azt illeti én még nem is láttam Kick Boxolót más stílus ellen győzni).Meg Thai Boxban van könyék (bár versenyen nem használható).TB-ben van úgynevezett klincselés is (ez nagyjából az,h összekapaszkodunk,blokkoljuk az egyik kezét és közben térdeljük,stb....szal olyasmi,mint amikor a boxolók összeölelkeznek,csak bonyolultabb és ennek van értelme).Egyszóval én a Thai Boxot ajánlom,de ha naon Kick Boxolni akarsz,akk inkább menj el Kyokushin Karatéra.
3/4 anonim válasza:
Hát konkrétan hülyeséget kérdezel, mert Győrben összesen 2 helyen van ilyen jellegű edzés, és inkább kickbox alapokon nyugszanak. Szal olyan nagy választási lehetőséged nincs.
Unicentrál, szerintem. Puskás Tivadar u. 8.
4/4 anonim válasza:
nem lehet kijelenteni,hogy egyik jobb,mint a másik.
más a kettő és ennyi.
itt a két sport egykori világbajnoka,aztán döntsd el melyik stílus tetszik jobban.
kick box-
http://www.youtube.com/watch?v=rNvJEC5cHpY
thai box
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!