Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot ajánlotok...

Milyen küzdősportot ajánlotok egy kezdőnek? 19/f

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy a vizsgaidőszak után ismét elkezdek konditerembe járni, de inkább arra gondoltam, hogy többet érek ha elkezdek valamilyen küzdősportot.

Olyanra gondoltam amivel ha letámadnak meg tudom védeni magam, most nem arra akarnék tanulni, hogy agyonverjek másokat. Olyanra gondoltam ahol nem vernének agyon minden edzésen, és könnyen tanulható, tehát ha elkezdem februárban akkor tavasz, nyár felére legyen eredménye.

Egyetemen tanulok és a vizsgaidőszak után akarnám elkezdeni, az is egy kritérium lenne, hogy ne kelljen minden nap ott lenni, mert mégis csak jogi karon vagyok és sokat kell tanulni. Köszönöm 19/f

2011. dec. 13. 22:27
 1/9 A kérdező kommentje:
185 cm magas 75 kg. 19 éves fiú
2011. dec. 13. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem inkább sakkozzál...
2011. dec. 13. 22:31
 3/9 A kérdező kommentje:
mondja az akit még a nagyanyám is elverne az utcán. Ha nem értesz hozzá akkor nem kell hozzászólni...
2011. dec. 13. 22:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Leírom most is,mint mindig.Jeet Kune Do-Kali/Eskrima késharc kombo.Ezekkel jó esélyed van megvédeni magad utcán több/fegyveres ellenfél ellen is.De jó még (ha normális az oktatás) a Krav Maga,A Defendo,Aikido,Ju Jitsu,Ninjutsu,Wing Chun/Tzun Kung Fu,box-bírkózás kombo,Thai Box,Ashihara Karate,Shaolin Kung Fu,Tai Chi,vagy esetleg Tae Kwon Do,de az annyiban jó csak,h ha csinálsz ilyen ugró-pörgő-forgó rúgást,akk beszarnak a támadóid.
2011. dec. 13. 22:56
 5/9 anonim válasza:
Kyokushin karate ;-) Jól meghajtanak, jól meg vernek, de a tűrőképességed néhány hónap alatt megnő, és ez sok év alatt egyre jobb lesz. ;) hajrá
2011. dec. 13. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:

jajj de nagy a szája valakinek...

egyébként bocsi, a sakk tényleg nem jó, mert ha neked szorgalmi időszakban sincs időd edzeni a sok tanulás miatt akkor komoly problémáid lehetnek az értelmi képességeiddel.

Soha hátralevő életedben nem lesz annyi időd, energiád edzeni, mint egyetemista korodban. És soha nem fogsz olyan helyen megtanulni bunyózni, ahol nem rúgják szét a segged néhányszor. Kell az. Megkeményít. Szerinted a cigókölyök, akitől meg akarod védeni magad, mennyi verést kap? Ebbe nő bele b+, verik a szülei, a testvérei, a skinheadek, a rendőrök, a többi cigó... Te meg itt kényeskedsz, e kelljen sokszor menni (naponta mennék 2x, ha tehetném) nehogy legépeljenek...

Ha ilyen kis nyomi vagy, csak bajba sodrod magadat azzal, ha meg akarod védeni magadat. Viszont vigasztaljon a tudat, hogy frankó feljelentést tudsz majd fogalmazni ismeretlen tettes ellen...

2011. dec. 14. 00:09
 7/9 anonim ***** válasza:

"ha elkezdem februárban akkor tavasz, nyár felére legyen eredménye."

Ilyen nincs. 4-5 hónap alatt nem sok eredménye lesz, még ha boxolni tanulsz, akkor sem! Instant harcművészet sajnos nem létezik! De aki ilyen hozzáállással közelít a témához, az inkább el se kezdje. Az tényleg inkább sakkozzon.

2011. dec. 14. 08:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Te szerintem maradj a kondizásnál! Ez a hozzáállás egy nagy NULLA!

"Olyanra gondoltam ahol nem vernének agyon minden edzésen, és könnyen tanulható, tehát ha elkezdem februárban akkor tavasz, nyár felére legyen eredménye. "

Ez olyan mint ha hoznál nekem 1 kg lisztet, és elvárnád tőlem, hogy ebből az 1 kg lisztből süssek neked 8 kg kenyeret.

Ilyen nincs, a küzdősportokhoz és harcművészetekhez idő kell, rendszeresen kell eljárni edzésekre és még szabadidődben is kell gyakorolnod SOKAT! És még így is csak sok idő múlva lesz neki olyan eredménye, hogy hatékonyan megvédd magad az utcán.

A küzdősportok és harcművészetek tanulása az nem egy hobby, hogy lemész hetente 1-2 edzésre, aztán tudsz menőzni a haverok előtt, hogy jársz valamire. A harcművészetek és küzdősportok űzése egy ÉLETSTÍLUS, amihez, elszántság, elhivatottság és komoly kitartás és türelem kell. Egyébként ne mond, hogy egyetem mellett nincs időd, én is egyetemre járok és mégis tudom mellette csinálni. Ja nem kellene vedelni és bulizni annyit, hanem helyette mondjuk edzeni. (Jó ez mondjuk csak egy általános példa volt az egyetemistákkal kapcsolatban, mert a legtöbb iszik, lehet, hogy Te nem ilyen vagy. Ezt nem tudom, mert nem ismerlek) Mindenre van idő amúgy, csak akarni kell.

Késes Krisz

2011. dec. 14. 09:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Inkább fussá eeeeeeeee l Forest
2012. febr. 27. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!