Önvédelmet szeretnék tanulni. Melyik a leghatásosabb az ÉLETBEN?
Gondolkoztam különböző sportokon:
-Judo
-Kung Fu
-Wing Tsun
-MMA
Az MMA nekem nagyon kegyetlennek tűnik videók alapján. A Judo tetszik legjobban (based on youtube), mert ott nem a másik meggyilkolása, hanem leszerelése a cél. Na most nemtom ez az utcán, ha belém köt 3 kan cigány mennyit ér..
Tehát a kérdés: mit tanuljak, hogy valóban meg tudjam magamat védeni támadások ellen?
Ezek közül én mindneképp az MMA-t javaslom. Kung Fu sok idő és bizony nem mindegy melyik. WT-t én kipróbáltam nekem nem jött be.
Judo földharc utcán pont szívás (betonon törik a csont azt mondják) Több támadónál meg aztán végképp.
Egyébként meg úgyis leszólnak de önvédelemre Krav Maga normális edzőnél.
A felsoroltakból mindenképp MMA. Brutális ugyan de az utcán se simogatni akarnak majd.
Carbonnal egyetértel.
Előző válaszoló, ha Kravot írt, akkor most nem leszólni fogom, hanem azt mondom hogy Systema. igaz, hogy itthon nem tanítják, de az orosz rendszer tudtommal annyival jobb, hogy lehet közelharcra használni.
MMA-t kifejteném kicsit, Carbon írta hogy sport. ez azt jelenti, hogy mit gyakorol az MMA-s? bizonyos szabályok mellett kiütni, lefeszíteni-fojtani az ellenfelét. ha utcán küzd mit fog csinálni ha megütöm hirtelen? értelemszerűen megáll támadóállásban, kettős fedezékkel, aztán megpróbál támadni. én mondjuk ebben a pillanatban szándékoznám kivégezni. egy késelő levágni.
az utcai harc más mint a ring. nem áll meg egymással két ember, mert ha van egy kis esze, akkor a "megtámadott" lelép, ha van erre lehetősége. tehát a támadó sem fogja engedni hogy messzebb kerüljön, addig szúrja-üti, amíg az áll.
optimális megoldás: olyan rendszer, ahol eleve belharcot is tanulsz, és te is pont arra készülsz, hogy ha valaki a közeledben van, akkor azt lezúzd. ha úgy tetszik megöld. jitsu feszítései tökéletesek erre, az említett JKD (és természetesen a Wingcsunok) gyors támadásai, és a végére hagytam a személy szerinti kedvencemet, a Wudang kung-fut, majd nézz meg ilyen edzést, ha ez a téma tényleg érdekel. de amivel, kezdtem (egyetértek Carbonnal) az igaz, eskrima, kali és JKD bizonyára igen jó alapokkal és technikákkal ruháznak fel.
Aczél.
ma 12:22
gondolom vennem kéne az iróniát. Te magad voltál Oroszországban, és onnan tudod? mert én olyan embertől informálódok, aki jár ki.
nem a kibas.zott unintelligens fa.szságaidra voltam kíváncsi, hanem feltettem egy normális kérdést, egy meglehetősen fontos témában. még egyszer, tisztelettel megkérdem, hogy neked vannak kintről ilyen információid, vagy csak olvastad ezt valahol.
köszönöm előre is a válaszod.
Aczél.
Beszélgettem egy jó barátommal, ő is mondta a Krav Magat.
Szűkítettem a kört. Most amiken gonodlkozok, az a
-Jeet Kune Do
-Krav Maga
-Wing Csun (nem tudom, mik a különbségek a Ts, Tz, Ch között, ezért írtam cs-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!