Melyik gyakorlatokat változtassam, cseréljem le az edzéstevemben? Mit tegyek be helyette?
Új edzéstervet akarok készíteni, mert 3 hónapja ezt csinálom.
Mell:
Fekvenyomás - 4x8, de van mikor piramisba edzek, ha van segítségem;
Fekvenyomás ferde padon 4x8;;
Egykezes nyomás 30° piramisba;
Tárogatás peck-deck-en 4x12;
Tolódzkodás 4x12;
Hát:
Húzódzkodás - 6x8 vagy 5x10 motíváltságtól függően;
Nykhoz húzás hátgépen 4x8;
Mellhez húzás szűk fogással 4x8;
Evezés gépen, egy kézzel piramisba;
Váll:
Nyak mögül nyomás 4x8, segítséggel piramisba;
Fejfölé nyomás egykezessel 4x8;
Állhoz húzás 4x8;
Oldalemelés 4x10;
Keretben kicsit előre dőlve, a rúd a hátam mögött van és felhúzom csukjából és hátsó vállból 4x8;
Kar:
Trikó - Homlokra engedés 4x8;
Letolás csigán 4x10;
Bicepsz - Scott gépen bicepsz 4x8;
Állva egykezes bicepsz 4x8;
Láb:
Guggolás 4x8;
Lábnyújtás gépen 4x10;
Merevlábú felhúzás 4x8;
Lábhajlítás 4x8;
Tudtok segíteni, mit cseréljek le vagy min változtassak szériákban, ismétlésekben?
A fekvenyomást, nyak mögül nyomást és a guggolást kénytelen leszek ezentúl keretben csinálni, mert általában nincsenek a teremben mikor edzek. Tudom, hogy jobb szabad súllyal, de csak így érzem biztonságban. Ez nagy hátrány?
Szerintem nagyrészt teljesen jó, de felesleges ilyen gyakran edzéstervet váltani, csináld azt ami neked beválik, meg ami legjobban megdolgoztatja az adott izomcsoportot.
Nekem amúgy a kar szúr szemet.. miért ilyen kevés a gyakorlat? A helyedben a bicepszhez én betennék még egy kalapács és egy koncentrált bicepszet, a tricepszhez pedig tolódzkodást, tricepsznyújtást, esetleg csigán letoltást kötéllel vagy lórúgást.
Lábhoz betehetnéd még a kitörést és a lábtolást. A szériákat, ismétléseket neked kell érezned.. ez a keretes dolog meg nem baj, ha így jó neked, csináld így.
Akkor örülj a karodnak :D
Ha viszont tényleg rendesen érzed a lábad és fejlődik is, akkor ne csökkents a szériákat, ne sűrítsd be a lábtolót meg a kitörést, maradj ennél. Amúgy megakadtál a fejlődésben, vagy miért akarsz változtatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!