Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ér valamit hogyha így futok?

Ér valamit hogyha így futok?

Figyelt kérdés
Mostanában elkezdtem futni pályán, mert szeretnék jobb állóképességet, és leadni egy kis felesleget. Azt mondták nekem hogy a folyamatos futás a lényeg. Szépen lassan kocogva futok, és így szoktam így elsőre 2km-t futni. Ez alatt egyszer sem állok meg, viszont olyan tempóval futok, hogyha valaki gyorsan sétál kb. ugyanolyan sebességgel megy mint én. Ér ez így valamit?
2011. nov. 25. 18:25
 1/5 anonim válasza:
Persze hogy ér valamit,de az sokkal hatásosabb,hogyha kocogsz, és 20-30-40 másodpercenként 10-20 másodpercig gyorsabb tempót diktálsz,majd szép lassan lelassulsz,és megint elkezdesz kocogni, majd 20-30-40 másodperc múlva megint növeled a tempót, és így tovább.
2011. nov. 25. 18:48
 2/5 anonim válasza:
Vagy ha köröket futsz,akkor az is jó,ha egyik kör kicsit lassabb a másik pedig gyorsabb.A lényeg az,hogy legyenek lassabb,és gyorsabb méterek.
2011. nov. 25. 18:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2011. nov. 25. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Így van,az intervallumozás fontos,nem szabad csak a hosszútávú,középtempójú futásra beállni.

Ha intervallumosan csinálod,használhatóbb állóképességed lesz,mivel nem egy pulzusszámra vagy beállva,hanem szélesebb tartományban "használod magad".

Úgy a legcélszerűbb amúgy,hogy legyen hosszútávfutós-középtempójú edzésed(mondjuk 6-12 km,jelen szintedhez mérd),egy sprintes,mikor adott egy táv(mondjuk 100 m),és csak ezt nyomod sprintben,kb.10-20x(előtte-utána be-/levezető,laza kocogás hasznos sztem),és még egy ilyen intervallumos,ez akkor a legjobb,ha még domborzatilag is tudod befolyásolni,tehát dimbes-dombos területen futsz(ez legyen kevesebb,mint a hosszútáv, a nagyobb terhelés miatt).

Ha így futsz 1 héten 3x,mindegyik elem megvan(1sprint-1hosszút.-1interv.),biztos fejlődni fogsz,és így több midnenhez lesz jó alapod;)

2011. nov. 25. 23:36
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!:)
2011. nov. 26. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!