Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha meglövök valakit önvédelemb...

Ha meglövök valakit önvédelemből az utcán kb 3 méterről egy 300 FPS-es airsoft pisztollyal, azért a rendőrök letartózhatnak?

Figyelt kérdés

A kérdés mindent elárul :)

A válaszokat előre is köszi

13/F

2011. nov. 4. 18:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Önvédelemből hogy lősz 3m-ről?
2011. nov. 4. 19:00
 2/17 A kérdező kommentje:
Például megüt, futok egy kicsit, én meg meglövöm, amikor kicsit távolabb vagyok. De azért logikus, arra is kíváncsi lennék, hogyha mondjuk fél méterrel előtte lövöm meg, akkor lesz-e valami.
2011. nov. 4. 19:05
 3/17 dirtboy ***** válasza:
96%
engem még nem lőttek meg airsoft-al de nem hiszem hogy alkalmas lenne önvédelemre,hacsak nem a szemét célzod.
2011. nov. 4. 19:08
 4/17 dirtboy ***** válasza:
90%
ha már futsz és ő nem fut utánad de te meglövöd akkor az már nem önvédelem azt azért tudd
2011. nov. 4. 19:09
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

a rendőr mindenképpen megb.asz. mondjuk téged nem annyira, mert 13 vagy, de ki tudja, lehet téged ezért pont szó szerint.

minden "helyzetből" el kell tűnni, és bármiféle erőszakot csak akkor használunk, ha nagyon szükséges. akkor meg már úgy sem kérdés, hogy mit csinál a rendőr.

2011. nov. 4. 20:23
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

igen,a kérdés mindent elárul.

13 éves gyereket meg sem hallgatnának,csak azt látnák,hogy gyerek fegyverrel,fegyvernek látszó tárgyal.

a szüleidet feljelentenék értesítenék a gyámügyet.

egyébként meg nem hinném,hogy az airsoft pisztoly alkalmas lenne önvédelemre.

és az sem,hogy a gyerekkúró,gyerekrabló szatírok rohangásznak feljelentést tenni.

a te esetedben meg más szitu nem hiszem,hogy elfogadható lenne.

ha valakivel gondod van,akkor bunyózni tanulj meg.

a bu-zeránsok hadonásznak pisztolyokkal.

2011. nov. 4. 20:33
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, segítettek.

Akkor még az lenne a kérdésem, hogyha valakit megverek, és 8 nap után gyógyúlót okozok neki, akkor kaphatok valamit?

2011. nov. 5. 07:49
 8/17 anonim ***** válasza:

gyerekként.. leginkább pofont. igazából gyerekeknek a "kiskorúak börtöne" van de szerintem a valóságban ti még mindent megcsinálhattok.. nagyjából.

én azt írtam az előző válaszomban is, hogy hagyd el a helyszínt. ez lehet nem konkrét válasz arra, hogy milyen szankcióval élhetnek jogosan ellened, de az biztos, hogy egész életedre egy olyan "tanács", amit majd úgy is meg kell szoknod, követned kell. tehát.. ha már nem tudtad elkerülni az erőszakot, akkor (ha túlélted) inkább igyekezz elkerülni a másik macerát, a felelősségre vonást.

pisztolyra vissza: azért valakinek az arcába tartani, és kiküldeni vele a szemét, azért elég brutális. csak ha valaki bántani akar, ért a harchoz akkor nyilván ha már közel van és te szemen akarod célozni, akkor töri a kezed és azt csinál veled ami akar, tehát valóban "bunyózni" kell megtanulni, én mondjuk ezt késharcnak nevezném, manapság vagy ahhoz kell érteni, vagy egy harcművészethez nagyon, de itt is kiegészítésnek a késes ismeretek elengedhetetlenek. te még egészen jó korban vagy tanuláshoz. már nem vagy túl kicsi, de még bőven van időd is.

2011. nov. 5. 10:33
 9/17 anonim válasza:
67%

A rendõr nem csukathat le, mert

-fiatalkorú vagy

-önvédelembõl tetted.

2011. nov. 5. 11:30
 10/17 anonim ***** válasza:
valahogy én nem érzem ezt a biztonságot, hogy "önvédelemre" hivatkozva nem csuknának le, de legalábbis nem rángatnának el 5 tárgyalásra..
2011. nov. 5. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!