Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Önvédelemből szeretnék vívást...

Önvédelemből szeretnék vívást tanulni és nem tudok választani a kenjutsu (japán vívás) és az európai (sport) vívás között. Ti melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés
Na igazából nem akarok igazi karddal rohangálni az utcán csak érdekelne:D
2009. okt. 18. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem válaszd amelyik jobban tetszik, de önvédelemre nem hiszem, hogy bármelyik jó. Ez olyan elegáns sportocska, de az önvédelemhez köze nincs, lehet 200éve még hasznát vetted volna. Kicsit olyan, mintha golfozni vagy krikettezni tanulnál önvédelemből.
2009. okt. 18. 19:34
 2/7 anonim ***** válasza:
europai sport vivás? Mire gondolsz? Rapir? (magyarosan), Hosszú kard? Egykezes kard? Kétkezes kard? Azt irtad hogy sport, tehát az ami az olimpián van? (fehér ruhába), párbajtör?
2009. okt. 18. 19:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Jaja párbajtőr, vagyis nem mert a kardvívó része de ha már így megemlítetted mondhatsz tippeket a többiről is:)
2009. okt. 18. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

europaibol én hosszúkardal tanulnék. pl. kardrendje.hu

Ha jól tudom ez teljesen ingyenes oktatás.

Japán kardhóz meg legalább 2 félét érdemes tanulni. A kendo (itt van a legtöbb harc), másodiknak meg lehet kenjutsu, iaido stb

2009. okt. 19. 10:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót sokat segített
2009. okt. 19. 20:05
 6/7 anonim válasza:
Hosszúkardot,szablyavívást vagy esetleg messer vagy egykezes kard vívást tudom ajánlani európaiból(érdemes hosszúkardal kezdeni vagy sima egykezessel)
2014. ápr. 12. 05:09
 7/7 anonim válasza:
A japán vívás a kendo. A kenjutsuval meg is véd heted magad.
2015. okt. 29. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!