Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb japán/kínai önvédelmi sport?

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 20:56
 1/2 anonim válasza:

Kung-Fu. Ez a kínaiba a legjobb. Általában itt mélyebben is belemennek a dolgokba, a csít is használják. (Kínai)

Ai-Ki-Do. Ez már kötöttebb de önvédelemre tökéletes és szerintem ez a legjobb, legalábbis nekem ez tetszik a legjobban. Itt leginkább a lefegyverzésen van a hangsúly, az ellenfeled energiáját használod fel saját maga ellen. (Japán)

2011. szept. 6. 21:53
 2/2 anonim ***** válasza:
91%

Önvédelmi sport nem létezik, főleg nem japánban és kínában. Ott inkább harcművészetekről és küzdősportokról beszélhetünk.

De hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem az önvédelemre legalkalmasabb harcművészet a Japán Jujutsu. Egyszerűen komplex, a pusztakezestől a fegyveres anyagig minden van benne. A háborúban született és csak az a szabály, hogy nincs szabály, az ellenfelet bármilyen módon (ütés, rúgás, dobás, feszítés, leszorítás, fojtás) el kell intézni.

2011. szept. 7. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!