Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 15 évesen tényleg lehet...

15 évesen tényleg lehet ennyire profi egy csaj önvédelemből? Ez hogy lehet? Tényleg ilyen gyors a keze?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=dRrYuG9k8pk

Ezen a videón elképesztő a csaj. 15 évesen tényleg ilyen kemény? Nagyobb sráccal szemben is hatékony tudna lenni szerintetek? Én is megtanulhatom így? Szeretném, ha én is ilyen hatékonyan meg tudnám magam védeni... 17/L

2009. nov. 3. 18:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Mi kell ehhez? Adottság, erő, gyorsaság? Vagy szorgalommal elérhető bárkinek? A srác nem lehet, hogy csak "hagyta magát"?
2009. nov. 3. 18:23
 2/15 anonim ***** válasza:
Hát a támadó helyében én tuti rúgtam volna... De lehetsz ilyet kitartó gyakorlással, az tuti. Ha ez vérre emnt volna, akkor mindkettőjük sérült volna, az tuti. Azért erő is kell egy 80 kilós csávó elborításához.
2009. nov. 3. 19:04
 3/15 anonim ***** válasza:
Ugy tudom a védekezésből mindig jobban kilehet jönni... Főleg, ha olyan támad meg, aki nem ismer, és nem tudja milyen tapasztalataid vannak... na akkor ráfázik az illető!
2009. nov. 3. 19:26
 4/15 anonim ***** válasza:
Ja, és gyakorlás, gyakorlás, és mégtöbb gyakorlás... Egy idő után berögzűl milyen támadást, hogyan kell levédeni. És gyorsabb is leszel, majd előre látod a támadásokat... Énis tanultam egy ideig ilyet, 1000x megvertek, de aztán már ment, és azaz 1000 márcsak 100 volt, és aza 100 márcsak 10..
2009. nov. 3. 19:29
 5/15 A kérdező kommentje:
A videóból úgy tűnik, hogy a csaj (kezének) gyorsaságán, refleixein múlik az önvédelem sikeressége? De erő is kell hozzá, nem? Hiszen ha nincs kb. olyan erős a keze, mint a támadójáé, akkor hogyan tudná "félrelökni" a srác kezét?
2009. nov. 3. 19:36
 6/15 anonim ***** válasza:
Egy mozgásban lévő tárgyat könnyű kimozdítani az útjából. Hidd el, ismerösöm 2x erősebb mint én és nagyobb is, és simán elmozdítom a karját, mikor meglökne, ütne...stb. Nem kell hozzá erő. kb. mintha szunyogokat akarnál legyezni...:D Persze, számít a gyorsaság, de meglehet tanulni, és a reflexeket is lehet élesíteni. Wing Tsunban pont aza lényege, hogy nem kell hozzá különösebb erő. Na várjál, mutatok mindjárt egy videot, miért kezdtem el én tanulni.
2009. nov. 3. 19:44
 7/15 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=ZM676yGD_5w

Jó, mondjuk k jobb kondiban vannak, de ha nagyon tanulnál, gyakorolnál teis lerántanád úgy, mint Ő. Mondjuk a nagy mesterek ezeket több tíz évig gyakorolják... Még nincs késő elkezdened..;)

2009. nov. 3. 19:45
 8/15 anonim ***** válasza:
Elöször ugye lassan betanultam a dolgokat... Aztán egyre gyorsabban, majd nagyon gyorsan is ment, mert tudtam, ha megfogja a vállam akkor azt csak simán kilököm oldalra... Így rögzülnek a mozdulat sorok benned is... Nem olyan nagy dolog..:)
2009. nov. 3. 19:49
 9/15 anonim ***** válasza:
simán meg tudod tanulni. ami a lényeg, hogy olyan magabiztonságot ad, hogy nem is fognak megtámadni. :)
2009. nov. 3. 19:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Jó a videó, de nekem meggyőzőbb, ahol a hozzám hasonló "törékenyebb" lányok mutatják meg a technikájuk hatékonyságát. Mondjuk, ha rúgott volna is a srác, az ellen is hasonlóan gyors "ellen-rúgásokkal" lehetne védekezni?
2009. nov. 3. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!