Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelő? Megéri? Ez ellen...

Tömegnövelő? Megéri? Ez ellen mit tehetnék?

Figyelt kérdés
16 éves leszek pár hónap múlva, kb. másfél hónapja rendszeresen járok konditerembe. Minden jól megy, némi változást a testemen is észrevettem, illetve a súlyokon, amikkel dolgozom. A gond az, hogy ektomorf testalkatom van, és nincs sok lehetőségem kiadósan étkezni (iskola...). Kb. 6kor indulok itthonról, és örülök, ha 4-re hazaérek. És a táskámban nem fér el annyi kaja, amennyire szükségem lenne napközben. Egyik ismerősömtől kaptam egy hatalmas adag (kb. 2 hónapra elég) Jumbo tömegnövelőt, és azt mondta, hogy szóljak, ha elfogy, és vesz nekem legközelebb is (elég pénzes emberke, de nem tudom, miért rám költi a pénzét, mindenesetre engem nem zavar). Elkezdtem szedni, úgy, ahogy kell, kb. napi 2x, max 3x ittam belőle egy 350 ml-es adagot (kb. 1 pohárnyi, csak shaker-ben). De az első 1 hónap után szörnyen sok pattanásom jött ki, arcomon és hátamon egyaránt, és néhányan azt mondták, hogy a fehérje-és szénhidrátbevitel miatt, amit a Jumbo tartalmaz. Leálltam vele úgy 2 hétre, de azóta nem látok a testemen semmi változást annak ellenére, hogy rendesen edzek. A pattanások sem múltak el 100%-ban, ami viszont igaz, hogy rendesen tisztul már a bőröm. Az a gond, hogy ektomorf testalkattal nehéz izomtömeget növelni. Hízni se nagyon tudok, és még lehetőségem sincs rá, mert nem tudok végtelen mennyiségű kaját magammal hordani a suliba (oldaltáska, kb. 2 szendvics fér bele a napi cuccom mellé), és egyedül a tömegnövelővel értem el eredményeket, az azonban tönkre vágta a bőrömet. Mit lehetne tenni, hogy a szedése ne okozzon ilyen gondokat, vagy nélküle is elérjem a maximális izomtömeg-növekedést, amit csak el tudok érni?
2011. szept. 27. 12:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
És mért kéne hajnali 6kor főzni te f@szkalap? Talán előző nap nem lehet megcsinálni? Méghogy nem a kifogásokat keresed...
2011. szept. 27. 20:33
 12/15 A kérdező kommentje:
nem azért, de... nincs véletlenül dühkezelési gondod? Sajnálom, hogy nem gondoltam arra, hogy tanulás helyett álljak fél órát a tűzhely fölött, hogy aztán másnap jég hidegen megehessem egy műanyag dobozból a kaját a suliban 10 perc alatt, amennyit a szünetre adnak. Remélem meg tudsz nekem bocsájtani. A másik az, hogy a TÁPLÁLKOZÁSSAL nincs gondom. Pont elég az a 2 szendvics,többet sosem kívánok. Rendes, kiadós reggeli (rántotta vagy hasonló) mellé bőven elég, hogy kihúzzam 4ig, amikor rendesen teletömhetem magam. Estig még 1-2 alkalommal eszek 1-2 szelet kenyeret, az is attól függ, hogy kívánom.
2011. szept. 27. 20:41
 13/15 anonim ***** válasza:

kihúzni délutánig? 1-2 szelet kenyér? KÍVÁNOD? HA? :D

ezeket élőben nagyon vicces hangsúllyal tudnám ám mondani.

tudod kik használják ezeket a szavakat? igen, fogyózós tinédzser lányok. látod hogy én nem ba.szogatásból írok, ne értsd ezt félre. de a testépítés kemény sport, kemény férfiaknak való, illetve a legelszántabb nőknek. komoly céltudatosság nélkül nem lehet csinálni. legalábbis akiket én ismerek, és komolyan űzik ezt a sportot, de legalábbis tényleg fel akarnak szedni adott tömegű izmot, ezeket soha sem mondanák.

tehát akár a tanulási időből rá kell fordítani fél órát sütésre, lehetőleg olyan kaja kell, amit nem kell felügyelni. és 10 percben be kell vágni hidegen amennyi megy, nem annyit amennyit kívánsz, de elvileg ezekről olvastál, ha foglalkozol a témával.

2011. szept. 27. 20:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Figyelj... nicsenek dühkezelési problémáim, de ha már segítek ne próbálj kiparodizálni, mert nem fogok szépen reagálni. Amúgy sem az a lényeg, hogy milyen formában közlöm az információt, ha az hasznos :P Megint a kifogások. Jéghidegen: Gondolom van büfé a suliban, ahol valószínű, hogy van mikró, megkéred a büfést, hogy melegítse meg.

1-2 darab szendvicset eszel a nap nagy részében és csodálkozol ha nem fejlődsz? Ja, hogy este is eszel néhány szelet kenyeret? Ne röhögtess.

A másik: Ugye nem gondolod komolyan, hogy beveszem, hogy egész nap tanulsz és nincs 1 kis időd főzni, esetleg anyukád megkéred, hogy csinálja meg.

2011. szept. 27. 20:56
 15/15 anonim ***** válasza:

ugye hogy nem a stílus számít!

köszönöm! (csak úgy mellékesen)

2011. szept. 27. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!