Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fehérjebevitel? De hogyan?

Fehérjebevitel? De hogyan?

Figyelt kérdés
Hogy tudok bevinni egy nap 3*30 gramm fehérjét? Várom az ötleteket. A kérdésem koolyan hangzik, és mint sokan, én SEM kívánok élni szerekkel!
2011. szept. 17. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
a legolcsóbb fehérjeforrás a szója, meg a hüvelyesek, ezután jön a mogyoró, az olcsóbb húsok, tej, tojás, túró.
2011. szept. 17. 20:46
 12/20 anonim ***** válasza:
A szóját nem mindenkinek bírja a gyomra. Én nem próbáltam még, nem tudom milyen. Az én gyomrom meg a sajtokat nem bírja.
2011. szept. 17. 21:13
 13/20 anonim ***** válasza:

Goitrogén anyagok — Pajzsmirigyproblémák és a szója

Goitrogén anyag tartalma a káposztaféléknek is van, ezek a vegyületek túlzott mennyiségben bejutva az emberi szervezetbe negatívan hathatnak a pajzsmirigy működésére. Az előállítás során a fehérje készítményekben csökken ezen vegyületek koncentrációja, illetve egészséges felnőtt emberek a szójababból készült ételeket is nyugodtan fogyaszthatják, nem kimutatott egészségkárosító hatás.

A jó minőségű szójafehérje-izolátumokban az anti-nutritív anyagok mennyiségét minimalizálni tudják, és folyamatosan fejlesztik ennek technológiáját, míg az étrendünkbe más úton, pl. tofuként, pörkölt babként, stb. bekerülő szója esetében erről nincs mindig pontos információnk, illetve nem ilyen jó a helyzet. A szója esetében egyéb, a fogyasztás biztonságosságát és hasznosságát megkérdőjelező adatok, elképzelések is felmerültek: ilyen például a tesztoszteron szintre gyakorolt vélt, vagy valós hatás, sőt néhány szakember halálesetek előidézésével is megvádolta a szóját.

2011. szept. 17. 22:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Szója és szívhalál?

Egyre többször hallunk pályán összeeső, szívproblémák következtében elhalálozó sportolókról. Ezért a jelenségért Dr. Csáky István — nyilatkozatai szerint — részben a szóját teszi felelőssé. A felvetés itthon nagy vihart kavart, magam is érdeklődve olvastam az erről szóló cikkeket.

"Teljes a tanácstalanság a sorozatos sportolótragédiák után, s különösen feltűnő, hogy nagyon sok futballista van az áldozatok között. .. Tavaly tavasszal érdekes felfedezést tett a sportolók rejtélyes szívhalálának ügyében Csáky István szójakutató. Nem állította, hogy száz százalékig tudja az okokat, de felfigyelt arra, hogy kizárólag férfiak halnak meg, s Csáky doktor a táplálékkiegészítőkben található szóját tartja az egyik bűnösnek. .. Genetikai hajlam, a szójában koncentráltan levő hormon és az extrém erőfeszítés találkozása lehet Csáky doktor szerint a rejtély megoldása."

Bocs ha hosszú lett...

2011. szept. 17. 22:44
 15/20 anonim ***** válasza:

mondjuk sportolóknál más tényező is közrejátszhat, ami az egészséget rombolja. gondolok én a koxra.

jó írás volt, nem volt túl hosszú és a hosszához képest is nagyon szépen összefoglalt, nekem tetszett. és én is így olvastam. csak hát ebben sem lehetünk egészen biztosak..

2011. szept. 17. 22:59
 16/20 oyeacch ***** válasza:
Sportolók a szójától halnak meg, nem a féktelen koxolástól, áááá...
2011. szept. 18. 08:21
 17/20 anonim ***** válasza:
most akartam venni Soy pro-t na hát ilyet nem is kox-tól vágom tacsra magam hanem gagyi szójától szép nem mondom
2011. szept. 18. 09:00
 18/20 anonim ***** válasza:

szerintem azzal, hogy most fél évig Soy pro-t fogyasztanál, még a legkisebb kockázatokat sem veszed magadra..

ha bármi alapja van, akkor is hosszabb fogyasztás után merülne fel gond. talán ha van pénzed inkább fogyassz pl. tejsavó fehérjét, ha nincs akkor maradjon a szója..

és lehet az egész alaptalan. olyan könnyen nem fog kiderülni, mert azért jól ráállt már az ipar a szója termékekre, szerintem csak némi tudatos távolságtartásra van szükség, tehát nem napi 150g szójafehérjét tolsz mostantól örökké.

2011. szept. 18. 10:01
 19/20 oyeacch ***** válasza:
Ha valaki biztos akar lenni a dolgában akkor promix. 7 kilót megettem belőle, napi 3-4 kanál /90-120 g/, és bár sokat nem fejlődtem, de nem egy fos fehérje a kevertek közül.
2011. szept. 18. 10:07
 20/20 anonim ***** válasza:
O Yeahcc!
2011. szept. 18. 10:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!