Küzdősport vs. Testépítés?
előnyös a küzdősport? amikor nem látsz?
egy vesével, hipertóniával, vakon nem ugrálnék. egyik sem neked való.
Rossz szem = vakság..???:DDD
Jó, h el nem temetjük itt sebtiben. :D
Én amúgy a helyedben egy 3. verziót választanék - de legalábbis nem küzdősportot, hanem harcművészetet.
Én mindkettőt űzöm.Testépítéssel 5 éve, kick-boxal kb fél éve "foglalkozok".
Természetesen, ahogy más is, én is a saját tapasztalataimat tudom leírni.
Az előbbitől látványos izmaid lesznek, de nem a legjobb minőségű.(Természetesen nem állítom, h gyenge egy testépítő, hisz hogyan is lehetne, ha akkora súlyokat mozgat, amekkorákat).
Viszont állóképesség nem igazán lesz tőle.
A küzdősport nekem jobban bejött, háttérbe is szorítottam miatt a testépítést.
Amit az első pár alkalommal észrevettem kick-boxon:
sokkal erősebbek az ütéseim, rúgásaim, mint azoknak akik nem sportoltak vagy nem erősítettek előtte.
Merevebb voltam sokkal mint a többiek, nehéz volt az átállás.
Jobban bírtam az erősítő gyakorlatokat mint a többiek.
Viszont hiába gondoltam, hogy hú mekkora állóképességem van mivel évek óta sportolok (futok is rendszeresen) mégis hamar elfáradtam a bunyónál, soknak bizonyultak a 2 perces menetek.
Természetesen azóta ez is javult, de van még bőven hova fejlődnöm:)
Jobban érzem magam mióta kick-boxolok, rengeteg előnye van számomra.
Úgy gondoltam a kettő kiegészíti egymást, de iszonyat energia kell ha komolyan akarja valaki mindkettőt űzni.
Ha az egyikkel komolyan foglalkozol akkor a másik kicsit háttérbe kell szoruljon (az én tapasztalatom szerint).
Viszont ami nekem bejött az az, hogy a kick-boxra koncentrálok, abba ölöm bele a pénzt, mellette lehet edzőterem nélkül is erősíteni.
Nem leszel egy monstrum, de szerintem nagyon erős lehetsz ha így csinálod és látványra is stabil, sportoló kinézetű.
Tőlem a mai napig megkérdezik idegenek mit sportolok, pedig már nem tipikus "testépítős" izomzatom van.
21.39-es vagyok.Azt elfelejtettem írni, h nekem is rossz a szemem, kontaktlencsét hordok, hát volt már rossz élményem edzésen, volt, h egy-egy pofonnál kiesett, de komoly baj nem volt még belőle.
A vérnyomás dologról inkább kérdezz meg egy orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!