Gyors kérdés? A judo és a birkózás között kéne döntenem
a birkózás mellett az szól hogy irgalmatlan erős lesz az ember.ami mondjuk jól jönne mert alacsony vagyok és nem annyira izmos. viszont nekem nem igazán tetszik mert valamiért nem tetszik a technika meg a küzdelem se(nemtudom olyan melegesnek tűnik a ruha miatt meg egymáson vonaglanak ) félre ne értsétek minden tiszteletem az övéké csak nekem így tűnik
a judónak tetszik a technikája meg minden de szerintem ott azért nem olyan izmosak erősek az emberek
szerintetek melyiket válasszam? 16 f ha jól menne akkor versenyre is mennék
de amúgy megnézem mind2 edzést
jó de nálunk pont rossz az oktatás
amúgy lenézek mind2 edzésre és úgy döntök de még írhattok véleményt
"judo alapokkal rendelkező MMA-sról még nem hallottam"
OMFG LOL
A BJJ-ről hallottál? az gyakorlatilag newaza judo...
"A BJJ-ről hallottál? az gyakorlatilag newaza judo..."
Hát k*rvára nem!
Mert a BJJ, az a ju-jitsuból és a birkózásból lett ötvözve, igen van benne pár judo technika.
De nem az az alapja!
Newaza judo...pedig már alig van, ugyanis kevesen oktatják a judo földharc részét, pláne M.o-on.
A legtöbb judo suliban inkább csak a földrevitelt oktatják, nem a földharcot. Az olimpiai judo-ban sincsen földharc, csakis földrevitel és dobások.
Birkózást válaszd, ez a legeredetibb, szerintem keményebb mint a cselgáncs.Itt a technikának nagyobb szerepe van, mert judoban meg tudod fogni az ellenfél ruháját, akkor is, ha a kezed elcsúszik, birkózásban nem.Számomra az is jobb, hogy nincsenek övek stb.
Elkezdted már valamelyiket?
Ha nem akarsz izzadt férfitesteket ölelgetni, akkor ne bírkózz.
Ha izmos akarsz lenni, akkor gyúrj és egyél rendesen.
focizni kezdtem de körömvenövések sorozata miatt megint felmerült bennem a sportváltás és ezért emeltem ki ismét
most van időm választani úgyhogy kipróbálom mindkettőt de lehet hogy csak a birkózást mivel olcsóbb mint a judo és jelenleg nem állunk olyan jól hogy havi 5000 et edzésre költsünk
a birkózás csak 2500 ft és heti 1 szer van kondi lehetőség
meg van heti 1 földharc edzés is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!