Gyors kérdés? A judo és a birkózás között kéne döntenem
a birkózás mellett az szól hogy irgalmatlan erős lesz az ember.ami mondjuk jól jönne mert alacsony vagyok és nem annyira izmos. viszont nekem nem igazán tetszik mert valamiért nem tetszik a technika meg a küzdelem se(nemtudom olyan melegesnek tűnik a ruha miatt meg egymáson vonaglanak ) félre ne értsétek minden tiszteletem az övéké csak nekem így tűnik
a judónak tetszik a technikája meg minden de szerintem ott azért nem olyan izmosak erősek az emberek
szerintetek melyiket válasszam? 16 f ha jól menne akkor versenyre is mennék
de amúgy megnézem mind2 edzést
A judo-tól technikás leszel és gyors. A birkózástól ugyanezek + robbanékony és erős. A judosokat le lehet fojtani, egy birkózót elég nehezen (gondolom hallottál már a birkózó nyakról). Aki a birkózásra azt mondja, hogy b*zis, annak csak úgy közlöm, hogy az MMA-t birkózók és BJJ-sok uralják, sőt azok az MMA-sok akik BJJ-sok, azok is birkózással kezdték.
Nem rossz a judo sem, de azt nem mindenhol oktatják jól, sok ott a csaj is (velük pedig nem lehet kellően gyakorolni, kellő erőbedobással). A birkózás oktatásának a színvonala igen jó, és komoly múltja van. Ott van a Növényi Norbert és a Bárdosi Sanyi, MMA-ban nem is olyan gyengék, birkózó múltjuk van.
Egyébként a birkózásban igen sok technika van.
Én azt mondom, szabadfogású birkózás.
Teljesen egyetértek az előttem válaszolóval!
Nem fejtem ki bővebben, mert ő már megtette.
Birkózás (szabadfogású!)
a judosok nem erősek, meg izmosak? ember, láttál te már judosokat? a judo meg a bírkózás baromira hasonlít, annyi az eltérés, hogy az egyikben lehet ruhát fogni, ezért technikailag kicsit más.
de szerintem ha túlkoros vagy, akkor bjj-t kezdj el. abban simán versenyezhetsz.
Versenyzés? Na és?!
Jó versenyzel judóban oké. És?
Birkózásban nem muszáj versenyezned és így is lehetsz benne jó. Miért kell feltétlenül versenyezni ahhoz, csak azért mert az ember űz egy sportágat? Én sosem értettem ezt, ha hobbyból csinálod akkor is lehetsz jó és úgy is élvezheted az adott sportot. Egyébként nem késő 16 évesen sem versenyezni birkózásban, ez az akaraton a felkészülésen, na meg a jó edzőn múlik.
Amúgy pedig a magyar judo oktatás színvonala nincs olyan magas szinten, mint az ökölvívásé vagy a birkózásé.
Egyébként pedig a judo totál nem hasonlít a birkózásra, más a kettő és nem csak a ruha végett. Természetesen a judósok is erősek és izmosak egy átlagemberhez képest, hiszen sportolók. Na de egy judós fizikai ereje igen messze van egy birkózóétól, na meg az izomzatuk is. Mellesleg a birkózók robbanékonyabbak és hajlékonyabbak is. Sokan mondják, hogy a cselgáncsozók technikásabbak a birkózóknál. Na most ez nézőpont kérdése, ez inkább magán a sportoló képességein múlik.
MMA-ban is a legtöbb jó bunyós birkózó alapokkal rendelkezik, judo alapokkal rendelkező MMA-sról még nem hallottam, persze elképzelhető, hogy van, na de túl sok nem lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!