Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hozzáértő testépítők! Miért...

Hozzáértő testépítők! Miért "nem jó" szénhidrát a gyümölcs?

Figyelt kérdés
2 éve edzek, 31 éves nő vagyok. Diétával és súlyzós edzéssel nagyon szép eredményeket értem el (önmagamhoz képest, nem versenyzek vagy ilyesmi). Kb úgy nézek ki, mint egy fitnesz modell, de közel sem vagyok olyan szálkás, nem tudom 19% alá vinni a testzsírszázalékomat (10-15 közötti lenne a cél). Az edzőm szerint azért mert sokat csalok, mégpedig gyümölccsel. Az igazság az, hogy rizs helyett is almát eszem... Látom, hogy egy ponton túl nem működik, a kérdésem, hogy miért? Nem mindegy milyen lassú felszívódású a szénhidrát?
2011. szept. 7. 19:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ha esetleg még visszanézel ide, találtam egy érdekességet:

[link]

2011. szept. 10. 10:16
 12/14 anonim ***** válasza:

"...ahogyan a szőlőcukrot és a glükózt." hömm...

egyébként egyszerű: én azt írtam, hogy étrendben a helye gyümölcsöknek. Amigo jobban ért hozzá, azt mondta nem. szálkásításkor nem kell ilyennel szórakozni. ahogy csokit sem eszel. szálkásítás után meg nyomod a mikrotápanyagok miatt, ennyi.

2011. szept. 10. 10:25
 13/14 °:Amigo:° ***** válasza:

Pontosan ezt írtam én is, ami a cikkben van.

...na igen, van benne némi pontatlanság.

Lehet hogy fordítási hiba, de a glükóz az maga a szőlőcukor ami a véráramba került (vércukor) .

Az egyszerűség kedvéért nevezzük dextróznak :-DDD

A glikogén nem cukor, hanem keményítő.

De mind1 is...

Tényleg örülök, hogy testépítőknek szánt cikkeket olvasol. Hidd el, sokkal jobban jársz ezekkel, mint a női magazinok írásai. Ezekből tanulhatsz....de gondolkoznod is kell ám :-)))

Szóval a testépítők diétás szokásairól és sokat tudnék írni Neked, (én magam is diétán vagyok már 5 hete) és nagyot néznél, milyen extrém dolgokat alkalmazunk a céljaink érdekében.

(tonhal brokkolival leturmixolva...így vizuálisan megvan ?)

:-D

Szóval vegyünk egy versenyszintű testépítőt és téged.

Mi a különbség ?

(szeretnélek rávezetni) :-))

Ismerek olyat, aki 600 g. szénhidráttal diétázik!

És fogy vele....

Te nem fogsz!

Neked nincs 100 kilós száraz izomtömeged, ami kohóként égeti a szénhidrátot.

Nem szedsz thermogén anyagokat és pajzsmirigykészítményeket, aminek következtében én most gépelés közben több kalóriát égetek, mint Te a szobabiciklin. :-)

És képzeld, ma ettem 2 nektarint :-)))

Amit az előző válaszomban írtam, az RÁD vonatkozik, nem rám, vagy egyéb testépítőkre. (bocsi) :-))

Neked, a kis diétás étrendedbe sajnos nem nagyon fér bele. Igazából lehet vele próbálkozni, de ha csökkenteni kell a kalóriát, akkor az első dolog amit elhagynék az étrendedből (ha én lennék az edződ) az a gyümölcs lenne.

Vagy csak heti 1 alkalommal engedném, hogy el ne felejtsd az ízét :-)))

De mondom, ez a céljaidtól függ, hogy mennyire veszed szigorúan. Mindenesetre most már tudod, mi a baj a fruktózzal.

Ráadásul sok élelmiszerben olcsó édesítőként fruktózszirupot használnak, ami koncentrált mennyiségben tartalmazza és úgy tudom, még a fogaknak is rosszabb ez a fajta cukor. Ezeket kerülni kell.

2011. szept. 12. 02:20
 14/14 A kérdező kommentje:

Tényleg köszönöm, hogy ennyire érdemben válaszoltok a kérdésemre! Jó érzés, hogy az őszinte érdeklődésre ennyire "normális" a reakció... :) És azért olvasom a testépítők cikkeit, mert ha valakik értenek a "fogyókúrához", akkor ők igen! A női magazinokat, amikor úgy kezdődnek, hogy "kenj meg egy vékony szelet pirítóst vékonyan margarinnal" már nem is olvasom... Botrányosak, komolyan! Egyébiránt kellemes dolog ehet 600g ch-tal fogyózni :)

Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2011. szept. 14. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!