Hozzáértő testépítők! Miért "nem jó" szénhidrát a gyümölcs?
Ha esetleg még visszanézel ide, találtam egy érdekességet:
"...ahogyan a szőlőcukrot és a glükózt." hömm...
egyébként egyszerű: én azt írtam, hogy étrendben a helye gyümölcsöknek. Amigo jobban ért hozzá, azt mondta nem. szálkásításkor nem kell ilyennel szórakozni. ahogy csokit sem eszel. szálkásítás után meg nyomod a mikrotápanyagok miatt, ennyi.
Pontosan ezt írtam én is, ami a cikkben van.
...na igen, van benne némi pontatlanság.
Lehet hogy fordítási hiba, de a glükóz az maga a szőlőcukor ami a véráramba került (vércukor) .
Az egyszerűség kedvéért nevezzük dextróznak :-DDD
A glikogén nem cukor, hanem keményítő.
De mind1 is...
Tényleg örülök, hogy testépítőknek szánt cikkeket olvasol. Hidd el, sokkal jobban jársz ezekkel, mint a női magazinok írásai. Ezekből tanulhatsz....de gondolkoznod is kell ám :-)))
Szóval a testépítők diétás szokásairól és sokat tudnék írni Neked, (én magam is diétán vagyok már 5 hete) és nagyot néznél, milyen extrém dolgokat alkalmazunk a céljaink érdekében.
(tonhal brokkolival leturmixolva...így vizuálisan megvan ?)
:-D
Szóval vegyünk egy versenyszintű testépítőt és téged.
Mi a különbség ?
(szeretnélek rávezetni) :-))
Ismerek olyat, aki 600 g. szénhidráttal diétázik!
És fogy vele....
Te nem fogsz!
Neked nincs 100 kilós száraz izomtömeged, ami kohóként égeti a szénhidrátot.
Nem szedsz thermogén anyagokat és pajzsmirigykészítményeket, aminek következtében én most gépelés közben több kalóriát égetek, mint Te a szobabiciklin. :-)
És képzeld, ma ettem 2 nektarint :-)))
Amit az előző válaszomban írtam, az RÁD vonatkozik, nem rám, vagy egyéb testépítőkre. (bocsi) :-))
Neked, a kis diétás étrendedbe sajnos nem nagyon fér bele. Igazából lehet vele próbálkozni, de ha csökkenteni kell a kalóriát, akkor az első dolog amit elhagynék az étrendedből (ha én lennék az edződ) az a gyümölcs lenne.
Vagy csak heti 1 alkalommal engedném, hogy el ne felejtsd az ízét :-)))
De mondom, ez a céljaidtól függ, hogy mennyire veszed szigorúan. Mindenesetre most már tudod, mi a baj a fruktózzal.
Ráadásul sok élelmiszerben olcsó édesítőként fruktózszirupot használnak, ami koncentrált mennyiségben tartalmazza és úgy tudom, még a fogaknak is rosszabb ez a fajta cukor. Ezeket kerülni kell.
Tényleg köszönöm, hogy ennyire érdemben válaszoltok a kérdésemre! Jó érzés, hogy az őszinte érdeklődésre ennyire "normális" a reakció... :) És azért olvasom a testépítők cikkeit, mert ha valakik értenek a "fogyókúrához", akkor ők igen! A női magazinokat, amikor úgy kezdődnek, hogy "kenj meg egy vékony szelet pirítóst vékonyan margarinnal" már nem is olvasom... Botrányosak, komolyan! Egyébiránt kellemes dolog ehet 600g ch-tal fogyózni :)
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!