Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy szőrtelenítenek a sportolók?

Hogy szőrtelenítenek a sportolók?

Figyelt kérdés
Régóta kíváncsi vagyok, szívesen meghallgatom hozzáértők véleményét. Sokszor szoktam látni, hogy a focisták lábán például egyetlen árva szőrszál sincs, a futókéról nem is beszélve. Van olyan is, akinek az egész teste szőrtelen, keze, hasa, mindene (ezt főleg úszóknál láttam) Mivel én is focizok, és eléggé szőrös a lábam, gondoltam már rá, hogy valahogy meg kéne szabadulni a szőrtől, csak sokan vélekednek úgy, hogy a szőrtelen láb nem igazán férfias, illetve b*zis, éshát nemtom, hogy ez hogy jönne le. Hallottam valami lézeres szőrtelenítő technikáról, és én azt gyanítom, hogy ezt szokták alkalmazni a sportolók is, ez viszont nagyon drága módszer. Na mindegy, nem ragozom, várom a válaszokat.
2011. szept. 1. 01:16
 1/7 anonim válasza:

gondolom mint a normális emberek,pl gyanta,borotva,esetleg epilátor,szőrtelenitő krém...és igen van lézeres is ami drágább...de az olcsóbb kategóriában a gyantát javasolnám,3-4 hétig jó,és sokkal jobban bírható mint az epilátor:)

de a személyes véleményem h a lábadat hagyd meg szőrösen,ha mondjuk a hátadat meg a mellkasodat dzsungel borítja attól szabadulj meg,de szerintem a láb az úgy férfias ha van rajta szőr:)

2011. szept. 1. 01:53
 2/7 anonim ***** válasza:
De miért kéne egy focistának leszedni? Még ha egy sprinter tükörsimára borotválja magát, azt megértem, mert ott minden századmásodperc számít. Egy focistának viszont mi előnye származna belőle?
2011. szept. 1. 07:38
 3/7 anonim ***** válasza:
A sportolóknak azért javasolják, hogy szörtelenek legyenek, mert egy sérülésnél (pl elesik és lenyúzódik a lába), nem kell akkor a seb körül borotválni, hogy steril legyen a terület.
2011. szept. 1. 07:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát kissé nem értem a kérdésedet. Már a magyarázatodat figyelembe véve...

Szóval ha borotva, ha gyanta, ha lézer... tök mindegy az eredmény jó esetben csupasz bőr. Itt inkább a hatékonyságban van különbség, hogy mikor nő vissza...

Szóval te b@zisnak tartod a gyantázást, a lézerest meg nem??? Hát kutya legyek ha értem mit szeretnél megtudni.

2011. szept. 1. 08:16
 5/7 bix ***** válasza:
nekem a hátamon semmi szőr nincs, a mellkasomon minimál, azt gyantáztatom, ennyi. a lábam és az alkarom marad, van rajta szőr de inkább szőke mint barna, nem zavaró és nem is nagy... ha nem ilyen lenne akkor se szőrteleníteném a lábam...
2011. szept. 1. 08:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Azok a sportolók szőrtelenítik a lábukat akiknél nagy az esélye hogy elesnek, focisták, bicajosok, futók, hogy ha lesz valami seb rajtuk, gyorsabban is gyógyul, és könnyebb tisztán tartani mint ha szőrös lenne. De akiket én ismerek az mind sima borotvát használ.
2011. szept. 1. 10:45
 7/7 escrogar ***** válasza:
a testépítő Franco Columbu-ról van egy legenda, hogy állítólag a mellkasán a borotválás kikezdte a bőrt a versenyek előtt, ezért kézzel tépte ki a szőrét ott.
2011. szept. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!